Vesti

Radovi na putnoj infrastrukturi u Petrovcu na Mlavi

Predsednik opštine Duško Nedinić, njegov zamenik Goran Ristić i Dragan Marinković zamenik predsednika SO Petrovac na Mlavi su juče obišli radove na sanaciji i adaptaciji ulice Jovana Jovanovića Zmaja u Petrovcu na Mlavi.

Na ovoj lokaciji će biti izgrađen novi vrtić u blizini Sportske hale “Dragutin Tomašević”.

Ova saobraćajnica predstavlja preduslov za izgradnju vrtića koji je planiran na ovom potesu. Trenutno, oko 130 deteta čeka na upis u vrtić. Na ovaj način, mi Republici pokazujemo spremnost za realizaciju ovog važnog projekta, koji bi rešio problem upisa dece u vrtić za stalno” rekao je predsednik opštine prilikom obilaska.

Isti projekat obuhvata asfaltiranje i 2 putna pravca u naselju Leskovac, a sredstva za finansiranje ovog projekta obezbedili su Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština Vlade Republike Srbije i Opština Petrovac na Mlavi.

Pored realizacije ovog projekta, Opština Petrovac na Mlavi obezbedila je finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 34.436.021,00 dinara sa uplaćenim PDV-om za asfaltiranje ulica: put za crkvu “Cara Konstantina i carice Jelene” u Bistrici, ulica Goranska u Petrovcu na Mlavi, ulica Vere Gvozdenović u Petrovcu na Mlavi, ulica Korenička u naselju Vezičevo i put za gradsko groblje “Karaula” u Petrovcu na Mlavi.

Pored ovoga prioritet je most kod Košute, narednih dana sledi sastanak u Putevima Srbije koje je nadležno“, rekao je Nedinić.

Završetak radova na ovim putnim pravcima se planira za dva meseca.