Vesti

Dodeljeni ugovori o subvencijama za samozapošljavanje

Danas su u velikoj sali opštine Petrovac na Mlavi dodeljeni ugovori o subvencijama za samozapošljavanje, za 14 sugrađana, u okviru programa mera aktivne politike zapošljavanja, koji sprovode Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Petrovac na Mlavi. Dodeli su prisustvovali predsednik Opštine Duško Nedinić i direktorka filijale NSZ Požarevac Sonja Mirić Mladenović.

U svom obraćnju predsednik Opštine Duško Nedinić je rekao:

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva. Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 300.000,00 dinara, a nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci. Takođe, i ove godine, a na osnovu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, prioritet kod odobravanja subvencije za samozapošljavanje imale su teže zapošljive kategorije kao što su mladi do 30 godina starosti, stariji od 50 godina, viškovi zaposlenih, Romi, žene i drugi…

Da smo i mi i građani zadovoljni ovom saradnjom i programom, pokazuje to što već četvrti put za redom učestvujemo u programu. Ove godine subvencije za samozapošljavanje dobilo je 14 lica. Ukupno je izdvojeno 4,2 miliona dinara za ovu meru, od čega Opština Petrovac na Mlavi izdvaja 2,1 milion dinara. Ono što je meni posebno drago jeste da smo zaista uspeli da iz godine u godinu povećavamo iznos za subvencije, a na taj način i broj korisnika subvencija. Drago mi je i da mi, kao Opština imamo udela u ostvarivanju nečije želje da postane preduzetnik.

Čestitam još jednom svim korisnicima subvencija i želim vam mnogo sreće i uspeha u daljem poslovanju. Direktorki filijale Požarevac, načelnici kao i ispostavi Nacionalne službe za zapošljavanje u Petrovcu na Mlavi, zahvaljujem na pruženoj podršci i izražavam nadu da ćemo i dalje uspešno sarađivati na smanjenju nezaposlenosti u opštini Petrovac na Mlavi”

Direktorkapožarevačke filijale NSZ Požarevac Sonja Mirić Mladenović je pozvala nezaposlena lica da se prijave i za program “Moja prva plata”. Na području opštine Petrovac na Mlavi u ovom pozivu prijavilo se 45 poslodavaca, koji na 82 pozicije žele da uposle 138 lica.