Vesti

Dan Srednje škole “Mladost” proslavljen dodelom nagrada i priznanja učenicima

Proslavom Dana škole slavi se dan kada je ova sredina dobila veoma važnu obrazovnu ustanovu, slavi se njen višedecenijski uspešan rad na obrazovanju i vaspitanju mladih.

U prisustvu uglednih zvanica direktor škole Aleksandar Filipović je najpre podsetio na značajne projekte i aktivnosti kojima su unapređeni uslovi za obavljanje nastave i izrazio zahvalnost svima koji su u tome dali svoj doprinos. Potom je prikazan dokumentarni film sa regionalnog projekta razmene „Superškole“, u kome je ostvarena saradnja sa školom u Korči, u Albaniji.

Ovom prilikom uručena su priznanja i nagrade učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima u prošloj školskoj godini.

1. Jovan Agatonović: treće mest na republičkom takmičenju iz Istorije;

2. Jovan Agatonović: drugo mesto na okružnom takmičenju iz Biologije;

3. Anđela Petrović: treće mesto na okružnom takmičenju iz Biologije;

4. Adam Lovrić: treće mesto na okružnom takmičenju iz Istorije;

5. Luka Pikula: drugo mesto na okružnom takmičenju iz Istorije;

6. Luka Muždalo: prvo mesto na okružnom takmičenju iz Biologije;

7. Uroš Jeremić: prvo mesto na okružnom takmičenju iz Biologije;

8. Uroš Jeremić: prvo mesto na okružnom takmičenju iz Srpskog jezika i jezičke kulture;

9. Uroš Jeremić: treće mesto na okružnom takmičenju Književna olimpijada;

10. Uroš Jeremić: drugo mesto na Republičkoj smotri iz Nemačkog jezika u

organizaciji Nemačko-austrijskog kulturno-edukativnog centra Wilkommen;

11. Veljko Marković: treće mesto na okružnom takmičenju iz Matematike

12. Petar Milanović: treće mesto na Republičkoj smotri iz Engleskog jezika u organizaciji Nemačko-austrijskog kulturno-edukativnog centra Wilkommen.

Ekipe ove škole su na smotrama i takmičenjima prošle školske godine, takođe, postigle zapažene rezultate.

1. Ekipa iz Engleskog jezika je, u konkurenciji 10 srednjih škola u Srbiji, osvojila prvo mesto na Republičkoj smotri u okviru obuke pod nazivom „Fostering of better understanding of the USA” koju je organizovala organizacija ELTA. Ekipu su činili Jovan Agatonović, Uroš Jeremić, Viktorija Đorđević i Anđela Miloradović.

2. Na Republičkom takmičenju u Simulaciji sudskog procesa ekipa škole u sastavu Sofija Životić, Petra Cvetanović, Valerija Nikolić, Tijana Panić, Boris Strainović, Kojić Nemanja osvojila je treće mesto.

3. Devojčice su u rukometu, na Republičkom takmičenju, osvojile treće mesto. Ekipu su činile Aleksandra Miletić, Nevena Milovanović, Anđela Stojiljković, Dijana Drpa, Aleksandra Miletić, Mia Pantelinac, Nevena Milovanović, Nađa Ivanišević, Dmitra Bogosavljević, Ana Jovanović, Nađa Mitić, Milica Tasić.

4. U basketu 3 na 3 je ženska ekipa škole u sastavu Vanja Marković, Lea Katić, Dijana Drpa, Katarina Cvetanović osvojila treće mesto na Međuokružnom takmičenju.

5. Dečaci su u košarci osvojili drugo mesto na Okružnom takmičenju. Članovi ekipe su bili Dušan Savić, Nenad Dobrosavljević, Luka Milanović, Sergej Milanović, Andrija Stojanović, Aleksandar Ilić, Ilija Đorđević, Pavle Rosić, Nikola Gajić.

6. Ekipa dečaka ove škole je u odbojci uspela da osvoji treće mesto na Okružnom takmičenju. Članovi ekipe su bili Krsman Marković, Lazar Stojanović, Uroš Miladinović, Mateja Plavšić, Aleksandar Ilić, Branislav Kokotović, Marko Nastasijević, Mateja Milivojević, Aleksa Milivojević.

7. Devojčice su u odbojci osvojile treće mesto na Okružnom takmičenju. Članice ekipe su bile Valentina Marković, Mia Milovanović, Teodora Milisavljević, Lana Milošević, Tamara Đorđević, Tara Tašić, Anđelija Stošić, Sofija Ilić, Jovana Rajić.

Nagrađeni su i profesori za postignute rezultate na takmičenjima, a zaposlenima u ovoj obrazovnoj ustanovi uručene su jubilarne nagrade.