Vesti

“Deset je godina kako letiš”

Porodica i prijatelji Jasmine Jović, uz veliku podršku Centra za kulturu Malo Crniće, pozivaju vas da prisustvujete događaju „Deset je godina kako letiš”, posvećenom sećanju na Jasminu Jović.
Jasmina Jović rođena je 24. februara 1958. u Petrovcu na Mlavi, gde je završila i gimnaziju. Većinu svog života provela je u rodnom Crljencu. Radila je različite poslove, od organizatora televizijskog programa do koordinatora Ministarstva poljoprivrede za ruralni razvoj. Kroz rad u Udruženju žena „Sestra Jelica”, čiji je bila osnivač, i u Kulturno-umetničkom društvu „Izvor” iz Crljenca težila je da očuva tradiciju i običaje ovog kraja. Dobitnik je nekoliko priznanja za izradu i rekonstrukciju narodnih nošnji i pozorišnih kostima. Autorka je zbirke priča „Srećodele”, koja čitaoca vraća u Crljenac sa početka dvadesetog veka, zanimljivo je jezičko i polu-etnografsko štivo jednog sela i jednog vremena. Preminula je 2013. godine nakon kratke i teške bolesti. Ove godine navršava se deset godina otkako Jasmina nije sa nama, ali opstaje u sećanju i kroz svoj rad koji je imao ko da nastavi.
Dođite da se zajedno sećamo!
Učesnici programa: Valentino Oljača, Sara Trailović, Zlatan Mitić, Živojka Milić. Tehnička podrška: Miroslav Životić Dizajn letka: Vladimir Petrović. Zahvalnost i Ljiljani Milanović, Marijani Veljković, a naročito profesoru Danilu Radojkoviću za priložene tekstove. Posebna zahvalnost Marku Đorđeviću, za ustupljene stihove.