Vesti

Sednica skupštinskog Pododbora za poljoprivredu u Petrovcu na Mlavi

Skupštinski Pododbor za poljoprivredu, održao je danas sednicu u Petrovcu na Mlavi kojom je predsedavao narodni poslanik i predsednik Pododbora Milija Miletić. Tema današnje sednice bila je: “Stočarstvo i poljoprivreda – šansa održivog razvoja u nerazvijenim područjima Republike Srbije i uticaj na život i standard građana“.

Prisutni poljoprivrednici iskoristili su priliku da članovima pododbora, narodnim poslanicima i predstavnicima ministarstva postave pitanja i probleme sa kojima se susreću. Govorilo se o značaju poljoprivrede, stimulaciji stočarstva, problemu stagnacije stočarstva, eAgrar-u, ruralnom razvoju, agrokulturi i subvencijama. Skupštinski pododbor je osnovan u okviru Odbora za poljoprivredu zaduženog za nerazvijena područja. Prisutnima su se obratili članovi pododbora i narodni poslanici dr Nenad Mitrović, Dejan Ignjatović i Miomir Stojiljković. Sednici su prisustvovali: Nataša Ivanović – narodna poslanica, Veljko Odalović – državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, Aleksandar Bogićević – pomoćnik ministra za poljoprivredu, Goran Ristić – zamenik predsednika Opštine Petrovac na Mlavi, Igor Stevanović – zamenik predsednika SO Knjaževac, Boris Gvozdić – pomoćnik predsednika Opštine Petrovac na Mlavi i Dobrica Milosavljević – pomoćnik predsednika Opštine Petrovac na Mlavi.

Podršku za održavanje sednice pružena je od strane UNDP-a, švajcarske kancelarije za saradnju kroz projekat “Jačanje parlamentarne demokratije”.