Vesti

TO Petrovac na Mlavi u Banjaluci uspešno prezentovala turističku ponudu

Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi se proteklog vikenda predstavila na Međunarodnom sajmu turizma U Banjaluci. Sajam se održavao od petka 10. do nedelje 12. marta, a okupio je više od 100 domaćih i inostranih izlagača. Sajmu je prisustvovalo više od 300 turističkih radnika iz celog sveta, a trodnevni sajamski dani su bili obogaćeni različitim događajima.


Ovo je još jedan znak i velika potvrda da se turizam u opštini Petrovac na Mlavi razvija u dobrom pravcu i da smo se kao turistička destinacija dobro profilisali na turističkom tržištu Srbije, ali i regiona. Opština Petrovac na Mlavi se, po rečima posetilaca, izdvojila svojim turističkim sadržajima, te je ostvaren i veći broj kontakata sa emitivnim turističkim agencijama iz Republike Srpske koje su zainteresovane za izradu programa putovanja gde bi opština Petrovac na Mlavi imala primarno mesto.
Štand opštine Petrovac na Mlavi su posetili vicekonzul Republike Srbije u Banjaluci Dejan Zafirov, pomoćnik ministra za turizam u Vladi Republike Srpske Predrag Tešić, predstavnici opštine Nikšić, koja je ove godine bila partner Sajma, kao i predstavnici grada Banjaluke i organizatori Sajma . Tom prilikom, iskazali su zadovoljstvo i posebnu želju za budućom saradnjom sa opštinom Petrovac na Mlavi u oblasti turizma.


Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi je u Banjaluci veoma uspešno prezentovala turističku ponudu naše opštine. Najveće interesovanje bilo je za penjačku stazu „Via Ferrata“ i manastire Vitovnicu i Gornjak, koji je u susednoj opštini Žagubica, ali ga zbog blizine u velikoj meri posećuju turisti koji borave u našoj opštini. Na štandu Petrovca na Mlavi posetioci su pomoću VR naočara, kroz virtuelan obilazak mogli da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim sadržajima opštine i da na trenutak iskuse adrenalinski doživljaj koji pružaju Via Feratta i Gornjačka klisura.

foto TO Petrovac na Mlavi