Vesti

Završeni 13. Gulini dani

13. Festival Gulini dani u Petrovcu na Mlavi završen je u subotu, 1. aprila, proglašenjem najboljih glumačkih ostvarenja. Žiri u sastavu Jelena Stajkovac, glumica i producent, Dragan Jovičić Jović, reditelj i predsednik žirija i Nikola Ugrinović, glumac proglasio je najbolje:

Najbolja glavna muška uloga festivala – Valentino Oljača za ulogu ujka Blagoja u predstavi “Dr” Branislava Nušića, OAP “Branislav Nušić” Malo Crniće.

Najbolja glavna ženska uloga festivala – Jelena Stojadinović, za ulogu Mice u predstavi “Mrešćenje šarana”, pozorišta Centra za kulturu “Masuka” iz Velike Plane.

Najbolja epizodna muška uloga festivala – Bojan Miloradović, za ulogu Frederika/Filipa u predstavi “Iza kulisa” Gradskog pozorišta iz Jagodine.

Najbolja epizodna ženska uloga festivala – Marija Debeljaković Stefanović, za ulogu Belinde/Flavije u predstavi “Iza kulisa” Gradskog pozorišta Jagodina.

U čast nagrađenih i za sve ljubitelje pozorišne umetnosti u gradu na Mlavi odigrana je predstava „Simfonija Crnjanski“ pozorišta Dadov iz Beograda. Festival je zvanično proglasila zatvorenim šefica kabineta predsednika opštine Hristina Đorđević.

Generalni pokrovitelj 13. „Gulinih dana“ bila je Opština Petrovac na Mlavi.