Vesti

„Ulicu dva srca“ u Petrovcu na Mlavi posetiće ministarka Darija Kisić Tepavčević

U sredu, 31.05.2023. godine naše sugrađane očekuje još jedan događaj u okviru programa obeležavanja Dana opštine Petrovac na Mlavi. U prepodnevnim časovima posetite „Ulicu dva srca“ gde će naša udruženja žena predstaviti svoj rad, proizvode i radinosti, a ujedno će biti održana i tribina posvećena ženama u susret Nacionalnom danu rodne ravnopravnosti i Nacionalnom danu posvećenom ženama žrtvama nasilja. Tribinu će otvoriti ministarka za brigu o porodici i demografiju – Darija Kisić Tepavčević. U večernjim satima, možete pogledati i predstavu na temu borbe protiv nasilja nad ženama „Sama je tražila“.

09:00 – Predstavljanje udruženja žena opštine Petrovac na Mlavi

10:30 – Otvaranje Tribine posvećene ženama u okviru obeležavanja Nacionalnog dana rodne ravnopravnosti u okviru koje će se prisutnima obratiti: Darija Kisić Tepavčević, ministarka za brigu o porodici i demografiju, Stana Božović, predsednica Stručne grupe Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, državna sekretarka Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Milana Rikanović, direktorka Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), Milica Paunović, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost Opštine Petrovac na Mlavi i odbornica u Skupštini opštine Petrovac na Mlavi i Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

Potom će uslediti obilazak štandova udruženja žena opštine Petrovac na Mlavi na kojima su izloženi proizvodi koje prave i programi koje sprovode članice udruženja žena u okviru svog aktivizma i delovanja i koncert narodnog orkestra „Serbia“. U 20:00 časova u Domu kulture biće izvedena pozorišna predstava „Sama je tražila“, u režiji Ksenije Krnajski, PanTeatar Beograd (program na temu borbe protiv nasilja nad ženama).