Vesti

Ministarka Vujović obišla transfer stanicu sa reciklažnim dvorištem u Petrovcu na Mlavi

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je danas posetila opštinu Petrovac na Mlavi, gde je najpre obišla završene radove transfer stanici u Petrovcu na Mlavi.

Ministarku je dočekao predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, narodna poslanica Nataša Ivanović, direktor KJP Izvor, predstavnici fime “Lorteks”, izvođača radova.

Izgradnjom transfer – stanice načinjen je jedan od koraka kojim se rešava problem odlaganja otpada na području ove opštine, ali će nju koristiti i opštine Kučevo, Žagubica i Malo Crniće. Komunalni otpad iz Petrovca na Mlavi se više neće odlagati na nesanitarnoj deponiji, već će nakon sakupljanja i pretovara na transfer-stanici biti transportovan na najbližu sanitarnu deponiju na dalji tretman. Ova transfer – stanica je preduslov za realizaciju još jednog velikog projekta koji podrazumeva zatvaranje, sanaciju i rekultivaciju postojeće nesanitarne deponije „Svine”. Podsećamo, Vlada Republike Srbije uložila je 270 miliona dinara u izgradnju transfer stanice, a očekuje se da počne sa radom u punom kapacitetu do kraja godine.

Ministarka Vujović je potom prisustvovala obeležavanju Dana opštine Petrovac na gde joj je dodeljeno opštinsko priznanje Povelja 4. jun