Sport Vesti

Pobednik KUP-a OFS Petrovac na Mlavi “Miroslav Mića Živadinović” Rudar iz Stamnice

Pobedom nad Jedinstvom iz Kamenova sa 6:3 Rudar iz Stamnice postao je pobednik KUP-a Opštinskog fudbalskog saveza Petrovac na Mlavi, koji od ove godine nosi ime “Miroslav Mića Živadinović”. Prelazni pehar pobedničkoj ekipi uručio je sin Miće Živadinovića Dragan Živadinović.

Miroslav Mića Živadinović rođen je 17. maja 1950.godine u Kamenovu. Završio je gimnaziju u Petrovcuna Mlavi, kasnije studije naFilološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Diplomirao je na Visokoj poslovnoj školi. Dugi niz godina je bio u Petrovcuna Mlavi direktor Narodnog univerziteta, dugogodišnji savezni fudbalski sudija, dvadesetak godina je obavljao fu n kciju predsednika Opštinskog fudbalskog saveza Petrovac na Mlavi, a takođe je bio i dugogdišnji potpredsednik Fudbalskog saveza Braničevskog okruga. Delegat je bio na svim rangovima u fudbalskim takmičenjima, a četiri godine delegat na Prvoj Superligi Srbije.

Ostavio je neizbrisiv trag u fudbalu naše opštine i jedan od najzaslužnijih što je Opštinski fudbalski savez Petrovacna Mlavi jedan od najorganizovanijih saveza u Srbiji. Miću Živadinovića Petrovac na Mlavi će zauvek pamtiti po njegovim genijalnim ulogama koje je odigrao kao prvak Petrovačkog pozorišta.

Pre početka kup utakmice Filipu Bojiću, najboljem strelcu Lige petlića FSBO 2022/2023 uručeno je priznanje.