Vesti

Čestitka predsednika ASSF za Vidovan: “Današnji dan je simbol patriotizma, srpske hrabrosti, dostojanstva i neustrašivosti u borbama za očuvanje srpskog tla i identiteta“

Predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora (ASSF), Aleksandar Stanković, čestitao je Vidovdan svim Srpkinjama i Srbima u dijaspori i matici.

Današnji dan, 28.jun, nije samo sećanje na Kosovski boj 1389. godine i neizmernu hrabrost srpskog naroda na čelu sa knezom Lazarom koji se suprostavio velikom Osmanskom carstvu braneći i Evropu, današnji dan je i simbol patriotizma, srpske hrabrosti, dostojanstva i neustrašivosti u borbama za očuvanje srpskog tla, srpskog identiteta, srpske tradicije i kulture kroz vekove, pa sve do danas.

Svi mi koji živimo u Austriji, ponosni smo na ovaj praznik i svojim angažmanom i aktivnostima nastojimo da sačuvamo nasleđe naših predaka, koji su se hrabro borili za opstanak srpstva i ostavili nam u amanet da čuvamo naše običaje, kulturu, tradiciju i jezik. Živela Srbija!“

O Austrijskom savezu srpskog folklora (ASSF)

Austrijski savez srpskog folklora osnovan je 2020. godine i okuplja 26 srpskih udruženja, klubova i kulturno-umetničkih društava iz Austrije. Glavna misija Saveza je da razvija, unapređuje, koordinira i povezuje kulturno-umetnička društva, kako međusobno, tako i sa drugim relevantnim ustanovama kulture u matici i Republici Austriji, dok je glavna delatnost očuvanje, podsticanje i izvođenje srpskih tradicionalnih igara.

foto: ASSF