Vesti

Udruženje “Naše srce“ se zahvaljuje svima na podršci

I ove srede u Petrovcu na Mlavi Udruženje osoba sa invaliditetom „Naše srce” postavilo je prodajni štand na trgu, gde su bili izloženi radovi koje su deca napravila sa svojim roditeljima, dekorativni predmeti, cveće, domaća hrana

Od osnivanja Udruženja 2021. godine aktivnosti dece i roditelja su sve veće, raznovrsnije i pre svega veoma korisne članovima kada je u pitanju unapređenje njihovog položaja, vidljivost u društvu i uključenost u društvene tokove.

Od početka godine niz aktivnosti je realizovalo ovo udruženje: podela paktetića za novogodišnje i božićne praznike, razne radionice na 8. mart, Vaskrs, učešće na više inkluzivnih radionica, izlaganje na sajmu cveća, vašaru, manifestaciji „Ulica sa 2 srca“ i mnogim drugim. Ove godine deca išla na letovanje, a većina prvi put. U Srednjoj školi „Mladost“ učesvovali su na radionici povodom Dana mentalnog zdravlja, kao i u programu manifestacije “Cvet na dlanu”. I sportske aktivnosti donose mnogo radosti deci, ali i sjajna odličja. Članovi „Našeg Srca“ Ivan i Tomas u Niškoj Banji su osvojili 6 medalja, u Petrovcu na Mlavi na „Mlava Openu“ 4 medalje. „Naše Srce“ je i dobitnik opštinske Povelje „4. jun“ za pružanje pomoći i podršku osobama sa smetnjama u razvoju.

Udruženje „Naše srce“ se zahvaljuje svima koji im prižaju podršku , Opštini Petrovac na Mlavi, svim svojim članovima i svim sugrađanima velikog SRCA.