Vesti

„Petrovački folklorni ansambl“ održao javni čas folklora

U cilju promocije folklorne umetnosti „Petrovački folklorni ansambl“ je danas za učenike OŠ „Bata Bulić“ u Sportskom centru Dragutin Tom ašević, u saradnji sa Kulturno prosvetnim centrom pripemio javni čas folklora.

Oko 70 mladih izvođača, koje priprema i vodi Ljubica Nikolić, predstavilo je svoje igračko umeće, kako izgleda jedna proba folklora, a prisutna deca mogla i da se oprobaju u nekim koracima, preko zabavnoh igara.

„Petrovački folklorni ansambl“ je osnovan 2018. danas ima više od 100 članova u 4 sekcije: pripremni dečiji, dečiji ansambl, omladinski i prvi – izvođački ansambl, a od pre par godina KUD „Petrovački folklorni ansambl“ ima i pevačku sekciju.

Sve koreografije Ansambla sa autorskim pravom potpisuje Jovica Stanisavljević, koji je oko 30 godina u folkloru i sticao znanja i usavršavao se u ovoj umetnosti.

Preko 100 nastupa u zemlji i inostranstvu od osnivanja imao je „Petrovački folklorni ansambl“a u narednih par meseci, pored nastupa u Srbiji, predstoje gostovanja u Austriji, Švajcarskoj, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Od 1. marta „Petrovački folklorni ansambl“ vrši upis novih članova.