Vesti

U susret Danu žena deca od recikliranog materijala prave poklone i čestitke

Pod sloganom „Za najlepši dan, kao najlepši san, eko srce i eko cvet ulepšavaju mamin i bakin svet“ Eko škola „Zelena nit“ iz Kladurova u petrovačkoj biblioteci organizuje radionice o reciklaži i očuvanju životne sredine. Na radionicama su učešće, u ova tri dana, uzele škole iz Petrovca na Mlavi, Melnice, Stamnice, danas iz Oreškovice, Vošanovca i Dobrnja.

Na svakoj radionici se najpre obnavlja znanje o reciklaži, potom je na licu mesta pokazan proces kompostiranja. U susret Danu žena deca su od recikliranog materijala pravila poklone i čestitke, a druženje je završeno igrom pod nazivom „Čuvajmo životnu sredinu“.

Do 8. marta u holu Biblioteke postavljena je humanitarna prodaja eko predmeta. Sav prilog od prodaje biće uplaćen u humanitarne svrhe, a u ponedeljak, 11. marta od 17:00 časova u Narodnoj biblioteci „Đura Jakšić“ biće otvorena izložba „Karavan za klimu – voda i klimatske promene“.

„***UČIMO***RECIKLIRAMO***IGRAMO SE*** DRUŽIMO SE***“ slogan je ove aktivnosti koju četvrti put organizuje Eko škola „Zelena nit“ iz Kladurova.