Vesti

Delegacija Vojne akademije u opštini Petrovac na Mlavi

Delegacija Vojne akademije iz Beograda, 120 kadeta, učenika i starešina, danas boravi u opštini Petrovac na Mlavi. Poseta je otpočela u SC “Dragutin Tomašević” prijateljskim utakmicama u malom fudbalu i basketu 3×3. Potom je za delegaciju Vojne akademije predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić priredio prijem, zajedno sa narodnom poslanicom Natašom Ivanović i predsednicom Skupštine opštine Hristinom Đorđević. U delegaciji Vojne akadmije bili su: pukovnik Srđan Duvnjak načelnik Sekretarijata Vojne akademije, pukovnik dr Slobodan Simić, pukovnik dr Boban Bondžulić, potpukovnik Nebojša Đuković, potpukovnik Dalibor Novković, potpukovnik Nebojša Obradović i kapetan Goran Čegar.

Velika je čast i zadovoljstvo što je opština Petrovac na Mlavi ostvarila još jednu jako važnu saradnju, ovoga puta sa Vojnom akademijom iz Beograda. Pre godinu dana smo ostvarili inicijalnu saradnju sa našom srednjom školom. Ove godine je ta saradnja proširena i na osnovnu školu”.

Pre dve nedelje učenici iz Petrovca na Mlavi su posetili ovu obrazovnu ustanovu u Beogradu.

Sada smo saradnju proširili još jednim segmentom, a to je saradnja naših kulturno umetničkih društava te je danas u poseti opštini Petrovac na Mlavi i folklorni ansambl Vojne akademije koji će zajedno sa našim Kulturno umetničkim društvom “Petrovački ansambl” imati koncert večeras u Kulturno prosvetnom centru. Na taj način ćemo zaokružiti današnju posetu koje je započela zapravo još od jutros raznim aktivnostima, sportskim takmičenjima i nekim relaksirajućem aktivnostima. Naravno, sve u svrhu, kako i druženja, tako i upoznavanja sa načinom rada Vojne akademije, programima koje nude, ali naravno, na obostrano zadovoljstvo, jer iz ovoga Vojna akademija može dobiti značajne resurse u smislu dobrih studenata, koji će kasnije biti ponos i opštine i države” rekla je u obraćanju medijima predsednica Skupštine opštine.

Kapetan Goran Čegar je trener sportske jedinice Vojne akademije koja je jedan od pokretača ove inicijative, zajedno sa Sportskim savezom i opštinom Petrovac na Mlavi.

Poseta je organizovana kao vid zajedničke saradnje i promocije vojnog poziva, promocije Vojne akademije i vojnog školstva. Zahvaljujemo se opštini Petrovac na Mlavi, Sportskom savezu, institucijama i svima koji su danas naši domaćini i koji su učinili da se naši kadeti Vojne akademije, učenici Vojne gimnazije, učenici čuvene škole, sa svojim starešinama i rukovodstvom Vojne akademije osećaju prijatno danas ovde. Izuzetno smo zadovoljni vašim gostoprimstvom i zaslužujete sve pohvale. Želeo bih da napomenem da se u Vojnoj akademiji školuju i kadeti koji su iz iz Braničevskog okruga i iz opštine Petrovac na Mlavi, uz želju da imamo još više učenika sa teritorije opštine, ponosnih oficira naše zemlje koji će svakako dostojno nositi uniformu Vojske Srbije i da će svoju opštinu, svoju državu prezentovati na najbolji mogući način” rekao je kapetan Goran Čegar i dodao:

U toku je upis u Vojne škole koji traje do 31.marta. Iste aktivnosti koje mi danas realizujemo realizovane su u prethodnom periodu sa mnogim opštinama, školama, sa klubovima, u cilju promocije upisa u vojne škole, tako da kroz sport, kulturu i umetnost, što ćemo i danas na kraju programa da prikažemo, pokazujemo šta Vojna akademija nudi. Dočaraćemo vašim mladim sugrađanima šta oni mogu da dobiju na Vojnoj akademiji, pored školovanja, smeštaja, plate, mogu da se bave mnogobrojnim sportskim sekcijama i kulturno umetničkim sadržajima.”

Večeras će u 18.30 u Kulturno – prosvetnom centru biti priređen zajednički koncert folklorne sekcije Vojne akademije i Petrovačkog folklornog ansambla, kome će prisustvovati i načelnik Vojne akademije vanr. prof. dr Srđan Blagojević.