Vesti

Umrežavanje zainteresovanih subjekata u razvoju turističkog proizvoda opštine Petrovac na Mlavi

U organizaciji Turističke organizacije opštine Petrovac na Mlavi u Narodnoj biblioteci „Đura Jakšić“ danas je održana radionica na temu “Umrežavanje zainteresovanih subjekata u razvoju turističkog proizvoda opštine Petrovac na Mlavi”. Pozivu da steknu nova znanja u oblastu turizma i značaju umrežavanja radi unapređenja bavljenja ovom deltatnošću odazvali su se izdavaoci smeštaja, ugostitelji, predstavnici uduženja, lokalni proizvođači, ali i ostali zainteresovani građani.

O značaju udruživanja i zajedničkom radu na razvoju turističke ponude, potrebama savremenog turiste, mogućnostima u našem kraju da se odgovori na te potrebe govorio je dr Radomir Stojanović, koji je u uvodnom obraćanju rekao da je petrovačka Turistička organizacija jedna od najaktivnijih u Srbiji.

Na ovoj radionici je rečeno i da opština Petrovac na Mlavi treću godinu zaredom predstavlja Srbiju na svetskom takmičenju za najbolje turističko selo koje organizuje Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija. Tim povodom je prikazan i kraći promo film, ali i najavljene aktivnosti vezane za digitalizaciju u promociji turističkih sadržaja bistričkih vodenica, ali i ostalih turističkih atrakcija u opštini.