Vesti

11. Dečije regionalne prolećne igre održane u Petrovcu na Mlavi

U Petrovcu na Mlavi danas su održane Dečije regionalne prolećne igre. Predškolska ustanova “Galeb” je bila domaćin predškolskim ustanovama iz Podunavskog i Braničevskog okruga: iz Žabara, Despotovca, Malog Crnića, Smedereva, Žagubice, Kučeva, Velikog Gradišta, Golupca i Požarevca.

Igre je ovorila i baklju upalila predsednica Skupštine Hristina Đorđević.

Vesele ekipe dece su se takmičile u igrama: štafeta, vozić skakanje u džaku, poligon, dok su se vaspitačice i roditelji takmičili nadvlačenju konopca i sa balonima, a za direktore predškolskih ustanova priređena je igra iznenađenja.

Pčelarsko gazdinstvo Bogosavljević iz Kamenova je svim učesnicima podelilo mediće. Nakon mnogo smeha i zabave najbolje su bile ekipe: prvo mesto osvojila je ustanova iz Velikog Gradišta, drugo je pripalo PU “Galeb”Petrovac na Mlavi i treće ustanovi iz Žagubice.

Prema rečima gostiju deca se raduju ovim igrama i zabavnom sportskom takmičenju, obzirom da se u okrugu najčešće organizuju priredbe ili muzički programi. Predškolska ustanova “Galeb” je ove godine organizovala Dečije regionalne prolećne igre 11. put.