Vesti

Dunav osiguranje Dan sporta u Petrovcu na Mlavi

Plazma Sportske igre maldih u saradnji sa Sportskim savezom opštine Petrovac na Mlavi organizuju  svečano otvaranje Dunav osiguranje Dana sporta u Petrovcu na Mlavi u četvrtak 06.06  u 10.00č.u na platou SH “Dragutin Tomašević”.

Plazma Sportske igre mladih nastavljaju sa svojim takmičenjima u okviru Dunav osiguranje Dana sporta koji se realizuje  širom Srbije tokom maja i juna pod motom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“.

U okviru Dunav osiguranje Dan sporta u Petrovcu na Mlavi  održaće se takmičenja u sportskoj igri  Lino „Između dve vatre“ i  Atletici /Trka na 60m, Malom fudbalu, Millennium Team basketu 3×3, MIS odbojci , Coca-Cola kupu a sve to u konkurenciji dečaka I devojčica.

Plamen prijateljstva  po uzoru na olimpijske igre upaliće atletičarka Lola Jordanov . Očekujemo  prisustvo predstavnika lokalne samouprave.

U kulturno umetnučkom delu programa svečanog otvaranja učestvovaće srednje vrtićke grupe “Suncokret “ I “Delfin”.

Sva takmičenja kreću posle svečanog otvaranja oko 10.30.

Raspored takmčenja:

  • MIS odbojka –  SH “Dragutin Tomašević”.
  • Atletika / trka na 60m – na ulici uz SH “Dragutin Tomašević”
  • Coca-Cola kup I Turnir u malom fudbalu –  tereni FK Sloga 33
  • Millennium Team basket 3×3 sportska sala Srednje škole “Mladost”
  • Lino “Između dve vatre tereni OŠ “Bata Bulić”

Pobednici sa ovih takmičenja stiču pravo učešća na velikom Regionalnom finalu koje će se održati 11.juna u  Požarevcu  gde će se takmičiti sa drugarima iz Požarevca, Beograda, Mladenovca, Ćuprije, Kragujevca, Aranđelovca i Šapca.

U fokusu Dunav osiguranje dana sporta je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

U Srbiji je u toku 11. sezona  Plazma  Sportske igara mladih. Plazma SIM su  najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi koja je za svojih 27 godina postojanja  u regionu  okupila više od 2.700.000  mladih. Plazma Sportske igre mladih pružaju deci i mladima mogućnost da, potpuno besplatno, učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportskih disciplina.

Najvažnije od svega je da mogu učestvovati svi, odnosno učesnici Plazma Sportskih igara mladih ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji zdravog načina života i prijateljstva. Cilj Igara je da naši budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike i steknu prijatelje za ceo život.