Vesti

6. Planinarska akcija „Stazama Dragutina Tomaševića“ okupila više od sto učesnika

6. Planinarska akcija „Stazama Dragutina Tomaševića“ u organizaciji Planinarskog društva „Gornjak“ koja se nadovezuje na tradicionalnu atletsku manifestaciju „Trka Dragutina Tomaševića“ u nedelju, 16. juna okupila je više od 100 planinara, rekreativaca i zaljubljenika u prirodu iz Kučeva, Golupca, Smederevske Palanke, Zaječara, Beograda, Požarevca, Svilajnca, kao i učenike petrovačkih osnovnih škola, koji su prepešačili 10km u čast prvog srpskog olimpijca.

Akcija “Stazama Dragutina Tomaševića” završena je dodelom zahvalnica, zajedničkim ručkom u porti bistričke crkve i narodnim kolom. Kao i ranijih godina zahvalnice su uručene najstarijem i najmlađem učesniku. Trinaestomesečni Janko Krstić je ove godine bio najmlađi planinar na akciji.

Turisti koji borave u Bistrici takođe su se priključili akciji, a svi učesnici su imali priliku da od lokalnih proizvođača kupe brašno sa vodenica, bistrički sir, med, rakiju, rukotvorine…

Organizator akcije je bilo Planinarsko društvo „Gornjak“ uz podršku Sportskog saveza opštine, Turističke organizacije, Planinarskog saveza Srbije i Opštine Petrovac na Mlavi.