Vesti

Potpisano 45 ugovora sa poljoprivrednicima o subvencijama

U Opštini Petrovac na Mlavi danas je obavljeno potpisivanje ugovora sa poljoprivrednicima o dodeli opštinskih subvencija. Potpisano je 45 ugovora sa proizvođačima kojima će biti subvencionisano 80% vrednosti investicije. Sam postupak konkurisanja bio je veoma jednostavan, a najveće interesovanje ove godine je bilo za priključne mašine, prskalice, tarupe, tanjirače, kao i za uređenje poljoprivrednih objekata.

U ovoj godini budžetom Opštine je za subvencije u poljoprivredi opredeljeno 13.9 miliona dinara, za nabavku priključnih mašina, subvencije za veštačko osemenjavanje priplodnih grla, kao i za sanaciju atarskih puteva za šta je opredelejno pet miliona dinara.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Borisa Gvozdića izdvajanje za poljoprivredu će narednih godina rasti i on je uputio poziv poljoprivrednicima koji imaju ideju, predlog ili plan za unapređenje ili proširenje proizvodnje, da u svakom trenutku mogu da se obrate Opštini jer je zajednički cilj unapređenje poljoprivrede i uopšte rada u ovoj opštini.