Vesti

Petrovac na Mlavi među opštinama sa najvećim brojem udruženja žena u odnosu na broj stanovnika

Na području opštine Petrovac na Mlavi aktivno je 15 udruženja žena. Saradnja Turističke organizacije sa Udruženjima žena je na veoma visokom nivou i odvija se u više pravaca, prevashodno kroz različite vidove prezentacija i promocija. Osnovni ciljevi ovako dobre saradnje su očuvanje lokalne tradicije, običaja, gastronomije, prezentacija lokalne kulture na različitim sajmovima, manifestacijama i festivalima širom naše zemlje, kao i ostvarivanje dodatnih prihoda lokalnoj zajednici.

Opština Petrovac na Mlavi, zajedno sa Turističkom organizacijom i Kulturno – prosvetnim centrom je na danas priređenom prijemu želela da se zahvali ovim divnim, vrednim i posvećenim ženama, koje pokreću svoja sela i doprinose da ih, kao i celu opštinu, promovišu na najbolji način.

Takođe, na današnjem sastanku bili je reči i o Turističkom info centru, koji će početi sa radom početkom decembra, a početkom sledeće godine i suvenirnica u okviru Info centra.

Predstavnicama udruženja su danas uručeni i poklon vaučeri u prednsti od 10.000 dinara za kupovinu u objektima VIVA Tehno, Viva Centar i MEGA Viva, kao znak pažnje, nagrade ili podstreka za budući rad.