Vesti

Otvoreno rapid kadetsko prvenstvo Braničevskog okruga održano u Mlavskim termama

U Petrovcu na Mlavi, u Rekreativno ugostiteljskom centru „Mlavske terme“ u subotu je održano Otvoreno rapid kadetsko prvenstvo Braničevskog okruga na kome je učešće uzelo, od 175 prijavljenih, 140 učesnika iz svih krajeva Srbije, starosti od 6 do 16 godina. Ovom značajnom šahovskom prvenstvu prisustvovao je promoter Prvenstva, velemejstor Dušan Rajković.

Mladi petrovački šahisti su ostvarili odličan uspeh na turniru, od 7 učesnika osvojena su dva druga mesta u apsolutnoj kategoriji, Mia Ilić Ž14 i Sava Milić M12, treće mesto je osvojila Anđela Krinulović Ž14, Vasilisa Radanović je bila druga u kategoriji Ž8 i Nikolina Stanković treća u kategoriji Ž8. Trener Dragan Njaguljević kaže da je veoma zadovoljan rezultatom jer su od sedmoro učesnika petoro iz petrovačke opštine bili najbolji u svojim kategorijama.

Za jednu od učesnica priređeno je rođendansko iznenađenje sa tortom.

Turnir je održan uz podršku Sportskog saveza i opštine Petrovac na Mlavi, kao i prijatelja Prvenstva, firmi: XOXO design Petrovac na Mlavi, Evropa Komerc, DTL Viva, Eko step Pellet, RUC Mlavske terme, kao i roditelja dece i škole šaha.