Uncategorized

Konferencija za medije predsednika opštine Duška Nedinića

Na današnjoj konferenciji za medije u velikoj sali Skupštine opštine Petrovac na Mlavi, predsednik opštine je izjavio:

„Poštovani sugrađani, dragi prijatelji,

rezultati izbora koji su održani u nedelju pokazuju da je 67,2% odnosno 11.331 birač podržao listu „Aleksandar Vučić –za našu decu“ čiji sam nosilac na lokalnom nivou. Ovo je rezultatski najubedljivija pobeda otkako postoji višestranački sistem. Zaista je velika čast dobiti ovoliko poverenje mojih sugrađana. Hvala svima koji su mi i ovoga puta ukazali to poverenje.

Za mene lično, ovo je jako važan trenutak. Ova pobeda i rezultat pokazuju, da su energija, rad i posvećenost koju sam svakodnevno ulagao prethodne četiri godine upravo ono što je mojim sugrađanima trebalo , da je to bilo ispravno i da tako treba raditi i dalje. To zaista čoveku daje dodatnu dozu optimizma, energije i nade.

Ova pobeda takođe dokazuje činjenicu da građanima opštine Petrovac na Mlavi ne treba onlajn politika na društvenim mrežama, stvaranje tenzije i loše atmosfere u našoj zajednici, niti da im u njihovoj opštini politiku kroji neko sa strane. Mi takvu politiku nikada nismo vodili, niti planiramo. Pobednik ima program rada, a ne izgovore, pobednik vidi rešenje u svakom problemu, a ne problem u svakom rešenju. Naš cilj nije lični interes, niti je zadiranje u privatne živote pojedinaca sredstvo kojim smo pokušavali da dobijemo političke poene. S toga mi je ova pobeda još draža, jer pokazuje da najveći deo ljudi u ovoj opštini želi da živi u jednoj normalnoj i zdravoj sredini.

Politika koju smo moj tim i ja vodili prethodne četiri godine, na ovim izborima je dobila potvrdu. I od toga nema bolje nagrade za uloženi trud i rad. To znači, da su moji sugrađani razumeli i shvatili u kom pravcu želim da naša opština ide. To ne bi bilo moguće, da sav naš rad nije bio transparentan u svakom trenutku, da nije bio jasan i evidentan. Tim putem planiramo i dalje da idemo. Veliku smo odgovornost dobili, a kada je ovako veliki broj glasova na vašoj strani, to znači da su i očekivanja mnogo veća. Mislim da je vredno pomena kao još jedan od dokaza da radimo pravu stvar, činjenica da danas, Petrovac na Mlavi nije jedna od poplavljenih opština, kao što je to situacija sa nekim susednim, a mogla je i te kako biti, obzirom na padavine. Naš sistem odbrane od poplava smo maksimalno unapredili. Preko 300 miliona dinara uloženo je u izgradnju brane u Busuru, bujičnih pregrada i čišćenje vodotokova. Minihidroelektrana neće biti. Očekuje nas i rešavanje drugih ekoloških problema. Dakle naš jedini i glavni cilj je dobrobit i bezbednost naših ljudi. Na tome smo radili i na tome ćemo nastaviti da radimo. Ali to neće biti dovoljno, ako se svi zajedno ne potrudimo da se prema prirodi ponašamo mnogo odgovornije, ako se ne potrudimo da makar u našem najbližem okruženju održavamo čistu sredinu.

Mi ćemo se svakako truditi da budemo još marljiviji i odgovorniji. Uspeh je zbir malih napora, ponavljanih iz dana u dan. To je moto kojim ćemo se voditi. Važno je da imamo viziju Petrovca na Mlavi u budućnosti, da se na nju koncentrišemo i da korak po korak ka njoj idemo. Zajedno ćemo izgraditi našu opštinu po našoj meri. Hvala svima od srca na ukazanoj podršci!

Do novih pobeda, živeli!„