Vesti

Svečano otvoreni XI “GULINI DANI”

Predstavom “Ne očajavajte nikad” pozorišta “Dragoljub Milosavljević Gula” svečano su otvoreni XI “Gulini dani”, festival glumačkih ostvarenja posvećen jednom od najpoznatijih jugoslovenskih glumaca rodom iz Petrovca na Mlavi.

Festival je otvorila poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije Nataša Ivanović:

„Čestitam svim zaposlenima u Kulturno-prosvetnom centru i glumcima petrovačkog pozorišta na uspešno izvedenoj novoj predstavi. Hvala im na ljubavi i trudu da, kako u Petrovcu na Mlavi, tako i širom zemlje i regiona predstavljaju našu opštinu kroz lepotu igre na daskama koje život znače.

Znam da iza svega stoji veliki rad, trud i zalaganje pre svega, glumaca amatera, koji su svoje vreme, talenat i ljubav poklonili svojoj opštini, svom gradu u želji da se zajedno sa vama raduju u lepoti umetnosti i da isto tako predstavljaju svoj kraj, kako gostovanjima, tako i dočekivanjem ansambala iz drugih gradova Srbije i regiona, koji su u našoj opštini uvek dobrodošli.

Nastavićemo da se trudimo da im što bolje predstavimo Petrovac na Mlavi, ne samo kao domaćina jedne kulturne manifestacije, koja je jedan od brendova našeg kraja, već i kroz predstavljanje prirodnog i turističkog potencijala naše opštine, koja i te kako ima čime da se ponosi.

U to ime , veliko hvala Gulinoj porodici. Njegovoj supruzi gospođi Nađi, deci Saši i Vladici, na podršci i volji da sačuvamo sećanje na ovog velikala!“

Festival će trajati šest dana, a nakon svake predstave eminentni žiri koji sačinjavaju Vladan Živković, Aleksandar Volić i Nikola Ugrinović izabraće glumca večeri.

Prve večeri, prema odluci žirija za glumicu večeri izabrana je Milica Ilić.