Vesti

Dve ustanove organizuju tribinu za građane i čas za učenike Ekonomsko-trgovinske i mašinske škole Kučevo

Na osnovu Protokola o saradnji, koji je potpisan 6. avgusta tekuće godine između Muzeja žrtava genocida i Biblioteke „Nikola Sikimić Maksim“ Kučevo, ove dve ustanove organizuju dve obrazovne aktivnosti: tribinu za građane i čas za učenike Ekonomsko-trgovinske i mašinske škole Kučevo.


Obe aktivnosti će voditi kustosi Muzeja žrtava genocida g.Bojan Arbutina i g. Stefan Radojković. Tribina namenjena građanstvu na temu „Muzej žrtava genocida i afirmacija kulture sećanja u Srbiji“ održaće se 14. oktobra u 19 časova, u skupštinskoj sali Opštine Kučevo. Zamišljena je kao razgovor o temama koje interesuju građane, a biće prikazan i trejler za dokumentarni film Muzeja posvećen stradanjima građana Kragujevca tokom oktobra 1941. godine.


Čas za đake pod nazivom ,,Jasenovac – istorija i sećanje“ ticaće se genocida nad srpskim narodom u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i načinima na koje je posleratno društvo istraživalo i čuvalo sećanje na žrtve Jasenovca i drugih logora i stratišta NDH tokom Drugog svetskog rata.