Vesti

U Srednjoj školi “Mladost” održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

U okviru redovnih planskih aktivnosti Centra ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Požarevac, danas je, u okviru obeležavanja Dana Srednje škole „Mladost“ u Petrovcu na Mlavi, održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem.

Aktivnost su realizovali pripadnici Centra ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Požarevac: načelnik centra major Fuštić Željko i vojni službenik Ivković Dragan.

U uvodnom delu major Fuštić je pozdravio prisutne, čestitao Dan škole učenicima i direktoru škole gospodinu Aleksandru Filipoviću, potom je saopštio cilj navedene promocije, način realizacije iste i saopštio plan aktivnosti.

O uslovima i načinu podnošenja prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka, kao i o realizaciji lekarskih pregleda, regrutaciji i pripremama učenike je upoznao vojni službenik Ivković Dragan.

Major Fuštić je učenike upoznao sa aktivnostima koje ih očekuju nakon javljanja na dobrovoljno služenje vojnog roka u Centrima za obuku, vrstama i načinu obuke, uslovima za podnošenje molbe za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika nakon završetka služenja vojnog roka, formacijskim – radnim mestima na kojima bi bili raspoređeni, novčanim primanjima za vreme služenja vojnog roka kao i novčanim primanjima nakon prijema u profesionalnu vojnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika.