Vesti

ULIS “Milena Pavlović Barili” – 70 godina trajanja

U Galeriji “KRUG” u Petrovcu na Mlavi svečano je otvorena retrospektivna izložba slika i skulptura povodom velikog jubileja, 70 godina trajanja Udruženja likovnih stvaralaca “Milena Pavlović Barili” iz Požarevca. Izložbu su organizovali Udruženje likovnih stvaralaca „Milena Pavlović Barili“ i Narodni muzej Požarevac uz podršku Udruženja likovnih umetnika Petrovca na Mlavi.

Izložbu je otvorio Gordan Gojković, direktor Narodnog muzeja Požarevac, a obraćanju gostiju prethodilo je kazivanje stihova Đure Jakšića, pesmu „Noć u Gornjaku“ kazivala je učenica Milica Gvozdić.

Sekretar Udruženja likovnih umetnika Petrovca na Mlavi Dragan Milosavljević je kolegama iz Požarevca poželeo „da traju koliko traje likovna umetnost, a umetnost će trajati dok traje ljudski duh“.

Petrovčanka Svetlana Rakić, predsednica Udruženja likovnih stvaralaca “Milena Pavlović Barili”, rekla je da joj je posebno drago što se ova izložba biti prikazana u Petrovcu na Mlavi jer su mnogi umetnici bili članovi požarevačkog udruženja, među njima i Emilo Kostić.

Izložba obuhvata 48 likovnih dela članova ULIS-a i biće otvorena do 25. februara.