Uncategorized

Na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu svoju turističku ponudu uspešno predstavila opština Petrovac na Mlavi

Pored predstavljanja najznačajnih manifestacija u opštini, gastronomske specijalitete ovoga kraja, na štandu Turističke organizacije, predstavilo je Udruženje žena „Zlatne ruke“ iz Kladurova, promovišući Žumarijadu, koja se održava svake godine u julu. Posetioci su se interesovali i za Džipijadu, kao i za programe Udruženja gljivara i ljubitelja prirode „Vilino kolo“.

„Homoljske planine, zdrava ishrana, priroda, Gornjačka klisura su naš najveći potencijali i u narednom periodu će se raditi da se opština Petrovac na Mlavi što bolje pozicionira na turističkoj mapi Srbije“ rekao je Stefan Jovanović, direktor TO Petrovac na Mlavi.

Posetioci su najveće interesovanje pokazali za Banju Ždelo, smeštaj u seoskim domaćinstvima, ali i manastire Vitovnica i Gornjak.

Petrovačka grupa Art Diler je predstavljajući novi singl, mini koncertom, u subotu, 22. februara, promovisala „Rokerijadu“, festival posvećen rokenrol kulturi i rok stvaralaštvu.

U skladu sa trendovima u turizmu i potrebama savremenog turiste, koji sve više traži okruženje sa netaknutom prirodom, zdravom hranom, a ne na udaljenoj lokaciji, već u blizini, akcenat je stavljen i na planinarsko alpinističku stazu Via Ferrata Gornjak, koja, nakon manje od godinu dana od otvaranja, privlači sve više zaljubljenika u alpinizam, planinare i rekreativace iz cele zemlje i predstavlja veliki potencijal ovoga kraja.

Prilikom posete štandu, predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić je rekao da mora još da se uči i radi da bi se turistički kapaciteti iskoristili u najboljoj meri, kako bi opština od turizma mogla da živi. Nedinić je istakao da je putna infrastruktura veoma važna za razvoj turizma, pored mnogobrojnih manifestacija, turistima treba da se ponudi još dosta sadržaja kako bi se što duže zadržali u našoj opštini.

Pored predsednika opštine štand TO Petrovac su obišli i predsednik SO Milanče Aćimović, pomoćnik predsednika opštine Dobrica Mliosavljević i zamenik načelnika Opštinske uprave Jelena Milivojević.