Uncategorized

Novooasfaltirana deonica puta u Dobrnju

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić i predsednik Skupštine opštine Milanče Aćimović u utorak, 19. maja 2020. obišli su naselje Dobrnje, gde su u toku radovi na asfaltiranju ulice Svetog Save.

Prema rečima predsednika opštine, Duška Nedinića, ova ulica pretrpela je značajnu materijalnu štetu 2018. godine i njeno asfaltiranje ubraja se u poslednje sanacije svih delova opštine Petrovac koji su bili pogođeni poplavama. U narednom kao i u prethodnom periodu opštinsko rukovodstvo radiće na unapređivanju mera zaštite opštine Petrovac od vodenih stihija, istakao je Nedinić.

Predsednik Skupštine opštine, Milanče Aćimović, pohvalio je saradnju opštine i svih institucija u ovom naselju. U poslednjih par godina u Dobrnju je asfaltirano 1.700m ulica, a nakon poplava saniran je glavni kanal i preko 40 kuća dobilo je pomoć opštine. U saradnji sa meštanima i mesnom zajednicom, sanirana je osnovna škola u Dobrnju, za koju Aćimović ističe da je jedna od najlepših područnih škola na teritoriji opštine Petrovac.

Uporedo sa asfaltiranjem ulica, sanirano je više desetina atarskih puteva, finansirane su sportske aktivnosti i crkvena organizacija.

U narednom periodu Dobrnje će dobiti još 1500m asfalta, a kao trajno rešenje od poplava, Aćimović navodi da je potrebno postavljanje kaskade na potoku u ovom naselju. Budući da je dobrnjski put jedan od glavnih opštinskih puteva, u planu je i kompletna rekonstrukcija puta od deponije dužine 1.200m.