Vesti

Sveti Sava tradicionalno obeležen u Bistrici

Dan velikog srpskog prosvetitelja Svetog Save tradicionalno je obeležen u Crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Bistrici. Meštani, deca i ovogodišnji kolačar Saša Andrejić sa porodicom, rezanjem slavskog kolača proslavili su slavu Savindan. U ime škola iz Bistrice i Malog Laola slavski kolač je u donela meštanka ovog sela Sonja Živanović.

Pesme o Svetom Savi pevala se deca kako iz Bistrice, tako i iz drugih naselja, a Crkvena opština je obezbedila 45 svetosavskih paketića za decu.

„Svetoga Savu Srbi su slavili i u najtežim trenucima, kroz mnoge nedaće. Nikada se srpski narod i srpski rod nije odrekao imena Svetog Save.

Hvala Bogu, nije ni danas. Uz poštovanje svih mera koje je država propisala mi smo proslavili Svetoga Savu“, rekao je otac Nenad.

Prema rečima oca Nenada u februaru u predstoje Svete liturgije za Sveta Tri Jerarha i Sretenje Gospodnje, a sve uz veru da će se situacija sa pandemijom korona virusa smiriti i da će se život svuda vratiti u normalu, kao i u ovom mestu saboravanja u Bistrici.