Vesti

Opštine Kučevo i Vrnjačka Banja postale bratske opštine

U Kučevu je potpisan protokol o bratimljenju opština Kučevo i Vrnjačka Banja. Cilj bratimljenja je saradnja i zajednički nastup ove dve opštine u promociji turističkih sadržaja, kao i razmena iskustva u oblasti turizma, privrede, poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Potpisivanju protokola je prisustvovao državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Miroslav Knežević, koji je istakao da čvrsto veruje da će iskustva Vrnjačke Banje, jednog od vodećih turističkih centara u Srbiji, pomoći i doprineti razvoju turističkih potencijala i opštine Kučevo, i ovog dela Srbije.

„Ovo je veliki dan za opštinu Kučevo. Bratimljenje sa Vrnjačkom Banjom, otvara neslućene mogućnosti za razvoj Kučeva, gde je jasno definisano da razvoj turizma bude prioritet“, rekao je dr Ivan Rajičić, predsednik opštine.

Nakon bratimljenja sa mnogim opštinama van granica zemlje, Kučevo je prva opština u Srbiji sa kojom se pobratimila opština Vrnjačka Banja, rekao je predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, i dodao da stiški kraj poseduje mnoge turističke potencijale.

Potpisivanju su ispred opštine Vrnjačka Banja, uz predsednika opštine Bobana Đurovića prisustvovali Milutin Dumanović, pomoćnik predsednika opštine, Jasmina Trifunović, rukovodilac Odseka za poslove organa opštine, Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja i Bojana Dunić, šef kabineta predsednika opštine Vrnjačka Banja. Domaćine su, pored predsednika dr Ivana Rajičića predstavljali predsednik Skupštine opštine Branko M. Kecman, zamenik predsednika opštine Nenad Mikić, v.d. direktora Turističke organizacije Kučevo Nikola Jović, član Opštinskog veća zadužen za turizam Miloš Petrović, pomoćnici predsednika opštine Nikola Miloradović i Darijan Drikić, kao i predsednik Nacinalnog saveta Vlaha u Republici Srbiji Novica Janošević.