Vesti

Prolećna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kučevu

Crveni krst Kučevo obaveštava građane da će prolećna akcija dobrovoljnog davanja krvi biti održana u sredu, 14. aprila 2021. godine u prostorijama Crvenog krsta Kučevo, ulica Žike Popovića b.b. u vremenu od 09,oo do 15,oo časova.

Ova Akcija, kao i prethodnih nekoliko akcija, održava se u uslovima pandemije COVID 19 virusa. Zbog toga će Crveni krst u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, obezbediti denzifikovane prostorije, sredstva za dezinfekciju ruku i beskontaktno merenje telesne temperature, a svakom davaocu zaštitnu masku i rukavice.

Veoma je važno da u ovom periodu obezbedimo što veći broj davalaca, jer život zbog korona virusa ne može da stane, neophodne operacije se i dalje rade, i krv je svakodnevno potrebna. Svako ko se oseća zdravo i nema temperaturu, prehladu ili kašalj, može se javiti lekarskoj ekipi na akciji, koja će proceniti sposobnost svakog ponaosob da li može ili ne da da krv u datom trenutku.

I ovom prilikom Crveni krst Kučevo se obraća predstavnicima lokalne samouprave, direktorima javnih i privatnih preduzeća i ustanova, sa apelom, da pozovu građane po mesnim zajednicama, kao i zaposlene u svojim sredinama, da se odazovu pozivu na ovu humanu Akciju, i dobrovoljno daju krv, kao i mnogo puta do sada.