Vesti

Prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita za upis u IT smer u Srednjoj školi Mladost

U periodu od 12. do 16. aprila 2021. godine zainteresovani učenici će moći da se prijave za polaganje prijemnog ispita iz matematike za upis u IT smer gimnazije Srednje škole „Mladost“ u Petrovcu na Mlavi.

Prijava se obavlja elektronski preko portala mojasrednjaskola.gov.rs, ili lično u školi 14. i 15. aprila. Prijemni ispit će se polagati u prostorijama Srednje škole „Mladost“.

Digitalna pismenost, poznavanje programiranja i baza podataka koje će učenici steći u gimnazijskom IT odeljenju biće važne za njihov dalji razvoj. Osim prohodnosti na fakultete koji školuju IT stručnjake, maturanti tih odeljenja mogu da nastave studije i u drugim oblastima i tako probiju put ka digitalizaciji u poljoprivredi, zdravstvu i energetici.

Zahvaljujući kompetencijama, ovi učenici mogu odmah po završetku gimnazije da postanu deo inovativnih startap kompanija. Učenici koji su završili gimnazijska IT odeljenja svoje znanje, veštine i stavove su već uspešno iskazivali na konkursima koje su raspisivale telekomunikacione kompanije. Naročito su velike uspehe pokazali u veb-dizajniranju i kreiranju aplikacija za mobilne telefone.