Vesti

Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi dodelio sportsku opremu klubovima

Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi danas je dodelio sportsku opremu u vidu dresova, šortseva i štucni svim fudbalskim klubovima koji se takmiče u opštinskoj ligi.

KMF “Euro-lider” dobio je trenerke, a petrovački košarkaši opremu, a sve u cilju kako bi se sportisti naše opštine što kvalitetnije bavili sportom.

Danas je saopšteno i da će opština Petrovac na Mlavi, po drugi put biti domaćin Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, 12. juna u Kamenovu sa početkom u 11h.

Seoske igre Sportskog saveza Srbije su pokrenute 2019. godine sa ciljem unapređenja sportskih aktivnosti mladih u seoskim sredinama, očuvanja tradicije i promocije prirodnih lepota srpskih sela.

Takmičari se nadmeću u deset disciplina: fudbal, odbojka, šah, skok u dalj, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje štapa, nadvlačenje konopca, narodno rvanje, poligon i obaranje ruku.

Opština Petrovac na Mlavi je 2019. godine bila domaćin ovog takmičenja u Šetonju, a prošle godine, na poziv Sportskog saveza Srbije Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi je učestvovao na velikom finalu Seoskih igara u Vrnjačkoj Banji, gde su takmičari u ukupnom plasmanu osvojili drugo mesto.

Pobednik finalnog takmičenja osvojiće glavnu nagradu – izgradnja terena za male sportove u selu pobednika.