Vesti

Ministar Novica Tončev u poseti opštini Petrovac na Mlavi

Ministar za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev boravio je danas u radnoj poseti opštini Petrovac na Mlavi. Nakon sastanka sa rukovodstvom Opštine Petrovac na Mlavi ministar je obišao radove na školskom objektu u Tabanovcu, područnog odeljenja OŠ „Sveta Mihajilović“ Burovac.

Opština Petrovac na Mlavi je jedna od 4 opštine sa teritorije Braničevskog okruga koje su dobile bespovratna sredstva od strane Ministarstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Za projekat „Unapređenje uslova za efikasno funkcionisanje objekata rekonstrukcijom Osnovne škole „Sveta Mihajilović“ u Tabanovcu“ ministarstvo je odobrilo sredstva u iznosu od 6,8 miliona dinara dok su sredstva u iznosu od 3 miliona dinara opredeljena su za izradu projektno – tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i prenamenu zgrade stare osnovne škole i izgradnju Mlavskog trga u Petrovcu na Mlavi.

Ukupno 41 opština, koje pripadaju nedovoljno razvijenim opštinama u Srbiji, 4. kategorije po stepenu razvijenosti, dobile su bespovratnu pomoć od 320 miliona dinara, za realizaciju brojnih projekata važnih za unapređenje uslova života u svojim lokalnim sredinama. Bespovratna sredstva dodeljena su za izradu projektno-tehničke dokumentacije (Program 1 – 70 miliona dinara) i realizaciju infrastrukturnih projekata (Program 2 – oko 250 miliona dinara).

Dolazak ministra Tončeva i delegacije Ministarstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština znači da idemo u dobrom pravcu i ja se radujem ovakvoj poseti i nadam se posetama, ne samo Tončeva već i drugih ministara“, rekao je predsednik Nedinić.