Vesti

Za premijerno izvođenje „Šopalovića“ karta više

foto: KPC Petrovac

Premijerno izvođenje pozorišne predstave „Putujuće pozorište Šopalović“ , petrovačkog pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“, 8.juna 2022 godine, propraćeno je ovacijama, prepune sale Doma kulture u Petrovcu na Mlavi. Glumci su se više puta poklanjali na bis, a oduševljenje publike bilo je očigledno. Prilikom izlaska iz pozorišta, pojedini građani bili su toliko ganuti, da su uplakani napustili Dom kulture.

Predstava „Putujuće pozorište Šopalović“, rađena je po tekstu Ljubomira Simovića. Adaptaciju, režiju i scenografiju potpisuje Miloš Jagodić, dugogodišnji saaradnik petrovačkog pozorišta. Muziku za predstavu potpisuje kompozitor Petar Antonović, kostime je prilagodila Milica Ilić.

U predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“ igra trinaest glumaca petrovačkog pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“. Reklo bi se da je Miloš Jagodić napravio savršenu podelu likova i time doprineo da trinaest glumaca igra kao jedan, tačno i precizno.

U Organizaciji Кulturno prosvetnog centra,odigrane su tri premijere za redom, 8., 9. I 10.juna, kako bi ugostili mnogobrojne zvanice I goste iz drugih pozorišta širom Srbije i iz okruženja.

Predstava “Putujuće pozorište Šopalović” treća je u poslednjih godinu dana, koju je pozorište “Dragoljub Milosavljević Gula” iz Petrovca na Mlavi, uradilo

autor/ foto: KPC Petrovac na Mlavi