Vesti

NIZ PRIZNANJA I NAGRADA ZA PETROVAČKO POZORIŠTE NA POČETKU NOVE SEZONE

Petrovačko pozorište je novu sezonu započelo brojnim igranjem kako na matičnoj sceni, tako i na pozorišnim festivalima, smotrama i gostovanjima. Četiri aktivne predstave petrovačkog pozorišta, od kojih je jedan sa dečije scene, a tri sa večernje, donele su više priznanja i nagrada. A najviše od svega bogatstvo pozorišnog programa u Domu kulture u Petrovcu na Mlavi, koje se nastavlja i u narednom mesecu. Sve to zahvaljujući velikoj podršci lokalne samouprave Petrovac na Mlavi, a pre svega predsednika opštine gospodina Duška Nedinića. Takođe, petrovačko pozorište je više učešća na festivalima realizovalo uz pomoć dugogodišnjih prijatelja Kulturno-prosvetnog centra, kompanija Ekofil – Mlekara Homolje i Ekostep pelet Petrovac na Mlavi, na čemu smo im posebno zahvalni.


Dečija predstava „Veštica na sudu“, u kojoj igraju najmlađi glumci petrovačkog pozorišta, polaznci Škole glume Nikole Ugrinovića igrana je više puta u okviru „Dečije nedelje“ u Petrovcu, Jagodini i Despotovcu. A glumica Jelisaveta Pavlović dobila je nagradu za Glumicu festivala na dečijem festivalu „Resavska čarolija“ u Despotovcu. Takođe, na pozov petrovačke publike dečija predstava ponovo je odigrana 14. oktobra na matičnoj sceni pred punom salom KPC-a. Vekiki trud i rad Škole glume dao je rezultate na koje je petrovačko pozorište najponosnije. Igranje dečije predstave nastavlja se i u narednim mesecima na poziv kolega i pozorišta.


Tri večernje predstave petrovačkog pozorišta gostovale su u Jagodini, Bogatiću, Senti, na Rtnju i u Hrvatskoj (Županja) i sa svih gostovanja naši glumci vratili su se sa priznanjima i nagradama. Na festivalu „Martinovi dani“ u Bogatiću, Jana Mičić proglašena je za Najbolju mladu glumicu festivala, a Milica Stojadinović ponela je nagradu Glumice večeri, u predstavi „Pozovi me radi preljube“ u režiji Branislava Nedića.

Sa istom predstavom petrovačko pozorište učestvovalo je na 40. Jubilarnom festivalu kazališnih amatera „Dani Vanje Draha“ u Hrvatskoj, gde je Radmila Radosavljević proglašena Glumicom večeri. Na poziv kompanije Ekostep pelet i gospođe Jadranke Stepanović, petrovačko pozorište je za goste hotela Ramonda na Rtnju odigrljalo svoj rado igrani Nušićev vodvilj „Ne očajavajte nikad“ i pokupilo simpatije svih gostiju i u najlepšem predstavljanju petrovačke opštine.

Na jubilarnom 10. Festivalu „Pozorišni dani Jovana Đorđevića“ u Senti, pred jednom od najistančanijih pozorišnih publika u Srbiji, petrovačko pozorište odigralo je svoju najnoviju predstavu „Putujuće pozorište Šopalović“ u režiji Miloša Jagodića, za koju je dobilo priznanje za ceo ansambl, a koju će se ponovo pred petrovačkom publikom odigrati 1. novembra na sceni Doma kulture u Petrovcu na Mlavi.


Pored gostovanja i učešća na festivalima KPC Petrovac na Mlavi je za petrovačku publiku organizovao bogat pozorišni program tokom oktobra i novembra meseca. A repertoar predstava i kulturno-umetničkih programa KPC-a publici je dostupan na sajtu i društvenim mrežama KPC-a, kao i na reklanim mestima u gradu.

autor/ foto: KPC Petrovac na Mlavi