Vesti

Proglašeni najbolji u 2022.

Na prigodnoj svečanosti povodom “Izbora sportiste 2022. godine”, koju je u organizovao Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi, pod pokroviteljstvom Opštine Petrovac na Mlavi, dodeljena su priznanja za izuzetne rezultate u prošloj godini. Dobitnici priznanja su:

U šahu:

Anđela Krinulović – U 2022. godini učestvovala je na preko 50 turnira širom Srbije. Pobednica je opštinskog i regionalnog takmičenja u kategoriji kadeta. Najveći uspeh ostvarila je na prvenstvu Centralne Srbije u konkurenciji kadeta osvojivši prvo mesto. U školskom sportu osvojila je treće mesto u Srbiji za devojčice osnovnih škola.

Iskra Belić – Dugogodišnja članica Šah kluba Sloga iz Petrovca na Mlavi. Već duži niz godina redovna je članica na svim takmičenjima ovog kluba u mlađim kategorijama. U 2022 godini najbolji rezultat ostvarila je na prvenstvu Centralne Srbije konkurenciji kadeta.

U tenisu:

Andrej Milovanović – U 2022. godini učesnik mnogobrojnih turnira. 6 puta vicešampion državnih turnira, 2. mesto na amaterskom seniorskom turniru u Petrovcu na Mlavi. 1. mesto na turniru u Beogradu, 5. mesto na nivou Beograda u kategoriji do 18 godina, 24. u Srbiji na rang listi do 18 godina.

U badmintonu:

Sava Jankucić – Sava je dugogodišnji član Badminton kluba iz Petrovca na Mlavi. U 2022 godini postigao sledeće rezultate: pored dva prva mesta na Petrovačkom turniru i prvo mesto u muškom dublu, najznačajniji rezultat jeste bronza u singlu na Beogradskom turniru.

U Rvanju:

Mihajlo Stević -Član rvačkog kluba Zmajevi iz Petrovca na Mlavi. U 2022 godini beleži jako dobre nastupe za svoj klub, te je tako osvojio treće mesto na Prvenstvu Srbije za uzrast do 13 godina održanom u Kragujevcu.

U rukometu:

Teodora Manojlović – Članica mlađih selekcija ženskog rukometnog kluba Sloga. U 2022 godini pozvana je na okupljanje selekcije mlađih pionirki Centralne Srbije. Na turniru 7 regiona Centralne Srbije, sa svojim regionom osvojila je prvo mesto i proglašena je za najboljeg pivotmena turnira i svrstana u idealnu postavu istog. Sa svojim klubom, u kategoriji do 14 godina uspešno nastupa u super ligi Centralne Srbije, koja je kvalifikacionog karaktera za učešće na Državnom prvenstvu.

Marko Stanisavljević – Član mlađih kategorija muškog rukometnog kluba Sloga. Kapiten generacije 2007 godište koja se u 2022 godini uspešno takmičila u ligi mlađih kategorija do 14 godina. Sa starijom selekcijom rukometnog kluba Sloga učesnik je završnice lige mlađih kategorija u Beogradu u konkurenciji 12 najboljih ekipa u Srbiji. Od nedavno član je seniorske ekipe rukometnog klupa Sloga iz Petrovca na Mlavi.

U rudbalu:

Ognjen Dakić – Prve fudbalske korake napravio je u školi fudbala Trgovački. Trenutno se nastupa u FK Čukarički Beograda u kome ima značajnu ulogu. Svojim radom, zalaganjem i rezultatima u 2022. godini jedan je od vodećih igrača fudbalskog kluba Čukarički u selekcije 2008 godišta.

Uroš Jović – Svoje fudbalske korake započinje u školi fudbala Trgovački. Kapiten generacije 2008, generacije koja je osvojila veliki broj turnira u zemlji i inostranstvu. Trenutno član pionirske selekcije fudbalskog kluba Sloga iz Petrovca na Mlavi.

Viktor Stojanovski – Početak svog razvoja vezan je za školu fudbala Trgovački, član generacije 2010. Talenat i zalaganje ovog mladog fudbalera primećen je od strane Fudbalskog kluba partizan za koji trenutno nastupa.

Đorđe Nikolić – Još jedan član sjajne generacije mlađih kategorija Fk Trgovački svoje golmanske korake napravio je u ovoj školi fudbala,svoje golmanske veštine i kvalitet nastavio je u fudbalskom klubu Partizan za koji trenutno nastupa. Član generacije 2010 godišta.

Bogdan Čedomirović – Ovaj mladi fudbaler prošao je obe škole fudbala iz Petrovca na Mlavi iz našeg grada Trenutno nastupa u fudbalskom klubu Partizan. Član generacije 2011.

U atletici:

Atletičarka Lola Jordanov u 2022. Godini ostvarila js sledeće rezultate: 05.03.2022. godine održan je polumaraton Srebrno jezero gd je na uličnoj dečijoj trci osvojila prvo mesto. U organizaciji Atletskog saveza Centralne Srbije u Čačku održano je Drugo kolo prolećne lige centralne Srbije za starije pionire i atletske škole. Lola je na 120m osvojila 1. mesto, 1. mesto na 120 metara na atletskom mitingu u Ćupriji, 1. mesto na 50 metara na Sportskim igrama mladih u Vrnjačkoj Banji,

1. često na 120 metara u Smederevu, 4. mesto na 60 metara u Kraljevu, 1. mesto na Međunarodnom finalu Sportskim igrama mladih u Splitu, 1, mesto na uličnoj trci Memorijal Dragutin Tomašević,

1. mesto na 60m u Smederevu, 2. mesto na 500 metara na krosu PTC u Paraćinu, 3. mesto na 500 metara na krosu RTS-a u Rekovcu, 1. mesto na 500 metara na Partizanovom krosu u Beogradu, 1.mesto u Smederevu na atletskom mitingu, 1. mesto na 50 metara na atletskom međunarodnom događaju 6. Partizanov Miting budućih šampiona, 1. mesto na 150 metara na atletskom međunarodnom događaju 6. Partizanov Miting budućih šampiona, 1. mesto na 50 metara Novogodišnji miting Crvene Zvezde u Beogradu.

Atletičar Filp Bojić je 2022. godine ostvario sledeće rezultate: u organizaciji Atletskog saveza Centralne Srbije u Čačku održano je Drugo kolo prolećne lige centralne Srbije za starije pionire i atletske škole. Filip Bojić je na 200m osvojio 1. Mesto, 1. mesto na 60 m na atletskom mitingu u Ćupriji, 2. mesto na 200 m na atletskom mitingu u Ćupriji, 1. mesto na uličnoj trci Memorijal Dragutin Tomašević, 1. mesto na 60 metara u Smederevu, 1. mesto na 60m u Kraljevu, 2. mesto na 200metara u Kraljevu, 2. mesto na 60 metara u Smederevu, 3. mesto na 200 metara u Smederevu,

2. mesto na 800 metara na krosu PTC u Paraćinu, 4. mesto na 1500 metara na državnom prvenstvu u Novom Sadu (2. mesto u ekpiom plasmanu),3. mesto na krosu RTS-a u Rekovcu, 1. mesto na 800 metara na Partizanovom krosu u Beogradu, 1. mesto u Smederevu na atletskom mitingu, 2. mesto na 800 metara Novogodišnji miting Crvene Zvezde u Beogradu.

Atletičar Stevan Vladić 2022. godine ostvario je sleleće rezultate: 1. mesto na 60 metara u Smederevu, 1. mesto na uličnoj trci Memorijal Dragutin Tomašević, 1. mesto na 300 metara u Kraljevu,1. mesto na 60 metara u Kraljevu, 1. mesto na 1000 metara na Partizanovom krosu u Beogradu.

Izuzetan rad i doprinos u A reprezentaciji Srbije:

Sandra Stefanović rođena 06.04.1988. u Kikindi. Završila srednju ekonomsku školu i student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Rukomet trenirala 6 godina u ŽRK “Slogi”. Od 2002. počinje da trenira fudbal, nosila boje ŽFK “Požarevac” iz Požarevca, ŽFK”Sloga” iz Zemuna i ŽFK “Olimpija” iz Sofije. Od 2014. počinje da radi kao fudbalski trener. Završava najpre Uefa C licencu, pa B i sada je i ponosni vlasnik UEFA A licence. Pomoćni trener u ŽFK Slogi i šef stručnog štaba u ŽFK Požarevcu. Od 2014. godine stalni član stručnih štabova fudbalskih reprezentacija Srbije, počela u kadetskoj, zatim omladinskoj i na kraju u najboljoj ženskoj A reprezentaciji Srbije.

Takođe, dodeljena su priznanja za najuspešnije ekipe u školskom sportu za dečake i devojčice kao i pojedincima koji su se najviše istakli u školskom sportu:

Za najuspešniju ekipu u školskom sportu- devojčice:

Srednja škola Mladost iz Petrovca na Mlavi.

Ženska rukometna ekipa SŠ Mladost koja je osvojila treće mesto na republičkom takmičenju u kategoriji srednjih škola. Pod organizacijom profesora i trenera Srđana Ilića. Ekipu su činili: Nađa Mitić, Ana Jovanović, Anđela Stojiljković, Aleksandra Miletić, Dmitra Bogosavljević, Milica Tasić, Dijana Drpa, Nevena Milovanović, Nađa Ivanišević, Mija Pantelić

Za najuspešniju ekipu u školskom sportu – dečaci:

Srednja škola Mladost iz Petrovca na Mlavi

Najuspešnija škola fudbalska ekipa su dečaci, koji su osvojili drugo mesto na državnom prvenstvu koka kola kupa. Pod organizacijom nastavnika i trenera Vladana Skuratenka ( Aleksa Milivojević, Stevan Vladić, Mladen Miljković, Sergej Jović, Dušan Ivković, Matej Životić, Aleksandar Milosavljević, Srećko Jovanović, Aleksa Pajović,.

Pojedinci koji su se najviše istakli u školskom sportu:

Matej Životić – Fudbal

Nikolina lazić – Ženski Fudbal

Uroš Miladinović – Odbojka

Dijana Drpa – Rukomet