Dijaspora Vesti

Jubilarna godina za KSD “Bambi” u Beču

Kulturno sportsko društvo “Bambi” iz Beča u ovoj godini obeležava pola veka postojanja. Jedan od događaja koji je posvećen ovom velikom jubileju je prolećni festival folklora “Mi smo deca vesela” koji je takođe jubilarni, deseti.

Festival je posvećen deci, uzrasta do 16 godina, koja će pored druženja imati priliku i da nauče nešto o svojoj tradiciji, o tradicionalnim instrumentima, srpskom narodnom pevanju. Na festivalu će učesvovati kulturno umetnička društva iz Austrije I Srbije:

– Đorđe Maletić iz Jasenova

– KUD “Vuk Karadžić” iz Osipaonice

– KUD “Petrovački folklorni ansambl” iz Petrovca na Mlavi

– KUD “Jedinstvo” iz Beča

– KUD “Stevan Mokranjac” iz Beča

– I domaćini, četiri mlađe grupe KSD “Bambi”

U dva dana Festivala pored nastupa kulturno umetničkih društava i druženje organizovaće se radionice posvećene tadicionalnim instrumenitima, pesmama i igrama. KSD “Bambi” Beč danas u svojoj, kako kažu porodici i drugoj kući, samo u folklornima ansamblima okuplja više od 200 članova, pored toga sportska sekcija okuplja fudbalere, stonotenisere, a na svim poljima se broj članova povećava.

Festival i ove godine podržava Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, kao i brojni prijatelji društva. Festival KSD “Bambi” iz Beča “Mi smo deca vesela” se održava u subotu, 29. aprila, od 16 časova, na adresi Längenfeldgasse 13-15 1120 Wien.