Fotocredit: Austrijski savez srpskog folklora (ASSF)
Dijaspora Vesti

Uskrs provodimo sa porodicom, koja je oduvek bila temelj našeg društva za čuvanje i negovanje tradicije i kulture

Predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora (ASSF), Aleksandar Stanković, čestitao je svim pravoslavnim vernicima predstojeći Uskrs.

Uskrs je praznik koji provodimo sa porodicom, koja je oduvek bila temelj našeg društva za čuvanje i negovanje srpske tradicije, običaja i kulture, vekovima unazad. Sve naše aktivnosti u Austrijskom savezu srpskog folklora posvećene su upravo tim vrednostima. Predstojeća 38. Smotra kulturnoumetničkog stvaralaštva Srba u Austriji, koja se održava u subotu, 22. aprila u Sankt Peltenu, upravo je jedna od potvrda našeg angažmana u očuvanju tradicionalnih srpskih vrednosti i kulture. Želim vam da sa svojim porodicama, u zdravlju i miru, proslavite predstojeći Uskrs – najveći hrišćanski praznik, uz tradicionalni pozdrav Hristos Vaskrse – Vaistinu Vaskrse”, poručio je Stanković u čestitki.

Austrijski savez srpskog folklora osnovan je 2020. godine i okuplja 26 srpskih udruženja, klubova i kulturno-umetničkih društava iz Austrije. Glavna misija Saveza je da povezuje, razvija, unapređuje i koordinira kulturno-umetnička društva na teritoriji Austrije, dok je glavna delatnost očuvanje, podsticanje i izvođenje srpskih tradicionalnih igara.