Vesti

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Petrovcu na Mlavi

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih danas je bio u Petrovcu na Mlavi. Ovo je 6. put da se u gradu na Mlavi održava ova najmasovnija sportska manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinuu regionu, koja za cilj ima promociju zdravog načina života i prijateljstva. Ovogodišnji slogan igara je „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koji ima za cilj da se ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja. “Nasilje nije hrabrost!”, “Zaštiti svoj profil na društvenim mrežama!”, “Na društvenim mrežama ne lajkuj nasilno ponašanje!”, “Za sport se vredi boriti, nasilje moramo ukloniti!”, “Kada te nešto muči, ne čuvaj to za sebe, već reci onome kome veruješ!”, samo su neke od poruka koje šalji učesnici Igara u okviru kampanje “Pruži ruku, ne podmeći nogu”.

Svečanom otvaranju karavana radosti i prijateljstva ispred Sportskog centra „Dragutin Tomašević“, prisustvovali su mnogobrojni prijatelji, nastavnici i roditelji, koji su došli da podrže sve mališane koji učestvuju. Otvaranju su prisustvovali i predsednik opštine sa saradnicima, kao i narodna poslanica Nataša Ivanović:

Draga deco, nastavnici, profesori, SIMovci, drago mi je da se po šesti put okupljamo u Petrovcu na Mlavi na jednoj od najlepših manifestacija u našoj opštini. Srećni smo i ponosni što toliko godina imamo partnere i prijatelje u SIMovcima, na misiji promocije zdravog načina života, sporta, ferpleja i timskog duha. Svake godine sa velikim nestrpljenjem iščekujemo dan održavanja Dunav osiguranja Sportskih igara mladih, jer je tada čitav grad preplavljen najlepšim osećanjima, dečijim smehom, uzbuđenjem, radošću i pozitivnom energijom. Naši najmlađi Petrovčani imaju na daleko poznat status među SIMovcima, kako po uspesima tako i po sjajnoj atmosferi koja je u našoj opštini i zato ne iznenađuje što smo ove godine u julu, upravo mi domaćini državnog prvenstva Dunav osiguranja Sportskih igara mladih. Za nas je to velika čast i uverena sam da ćemo biti odlični domaćini, a da će provod i druženje biti sjajni kao i uvek što su, kada su SIMovci tu. U to ime, sve vas pozdravljam i želim vam da se danas lepo provedete i zabavite“.

Baklju prijateljstva ove godine su upalili naši uspešni sportisti Stevan Vladić, Filip Bojić i Novak Đorđević.

Sportske igre mladih i u Srbiji i u regionu postale su omiljena manifestacija u okviru koje se deca takmiče i druže, a interesovanje za učešće u Igrama je iz godine u godinu sve veće. Ovo je 6. godina da je organizator igara Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi, a pod pod kroviteljstvom opštine, a učesnici iz Petrovca na Mlavi su ranijih godina ostvarivali odlične rezultate i na republičkom nivou, ali i na velikom finalu sportskih igara mladih u Splitu, gde je Lola Jordanov osvoja zlatnu medalju.