Dijaspora Vesti

Klub „MLAVA“ Linc proslavio jubilej 30 godina postojanja

U prisustvu mnogobrojnih prijatelja SV „MLAVA“ Linc je ovog vikenda proslavio veliki jubilej 30 godina postojanja.

Program je otpočeo sećanjem i izražavanjem zahvalnosti ljudima koji su 1993. godine osnovali klub i nazvali ga po reci Mlavi. Gostima iz cele Austrije predstavljena je opština Petrovac na Mlavi, ali i ceo ovaj kraj, odakle ljude u velikoj meri okuplja klub „Mlava“.

U folklornom programu nastupila su društva: „Barili“ Braunau, „Ostrog“ Linc, „Srbija“ Braunau i domaćini sa tri tačke, od kojih su najpre nastupili najmlađi i pobrali grmoglasne aplauze. Rođendansku zabavu SV„Mlava“ Linc svojim sjajnim repertoarom i izvođenjem ulepšao je orkestar Slađana Šonića.

Dugogodišnjim članovima i prijateljima kluba, kao i svima koji su pomogli pri organizaciji velikog jubileja uručene su zahvalnice i pokloni. TV Mlava je imala veliku čast da joj od strane organizatora bude uručena Plaketa 1993 – 2023. za dugogodišnju saradnju.

Prota Zoran Vrbaški, koji se prisutnima obratio ispred Crkvene opštine SPC u Lincu, čestitao je jubilej i u ime prote Dragana Mićića, poželeo svim članovima „Mlave“ i svim našim ljudima dobro zdravlje, napredak i snagu u daljem radu i da im zaštitnik i ubuduće bude Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac.