Dijaspora Vesti

Хуманитарна подијумска дискусија на тему 25 година од НАТО-бомбардовања СР Југославије у Инзбруку

Хуманитарна организација СПОЈИ позива на хуманитарну подијумску дискусију на тему „Противправно НАТО-бомбардовање СР Југославије. 25 године касније. Разлози, последице, перспективе за будућност“ у Инзбруку.

Учесници дискусије су:

  • проф. др Герхард Мангот, професор политичких наука са фокусом на међународне односе и безбедност у постсовјетском простору на Универзитету у Инзбруку; стручњак за Русију и Источну Европу.
  • проф. др Норман Пех, правник и професор емеритус политичких наука и јавног права на Универзитету у Хамбургу; председавајући жирија Европског трибунала за НАТО рат против Југославије; члан Међународног Аушвиц комитета.
  • др Курт Грич, историчар и истраживач конфликата. Научни сарадник на Универзитетима у Инзбруку и Луцерну, као и на Институту за истраживање културе у Граубиндену. Има бројне објаве о упоредном истраживању конфликата и историјском истраживању миграција. Од септембра 2023. године је директор Културног архива Оберенгадина у Швајцарској.

Модерација: Сусане Голубовић


ЧЕТВРТАК, 18. АПРИЛ 2024.

ПОЧЕТАК: 18.30 часов (улаз од 18.00 часова)

ÖGB (Kleiner Saal, 7. Stock), Südtiroler Platz 14-16, 6020 Innsbruck

ПОТРЕБНА ЈЕ ПРИЈАВА:

СМС поруком, преко Ватсапа, Вибера или позивом на број

0650 / 360 87 50

или е-поштом на

uprava@spoji.org


Све прикупљене донације са овог догађаја намењене су социјално угроженим породицама на Балкану и најугроженијим случајевима у Тиролу!

фото: СПОЈИ