Vesti

Završen 14. Festival glumačkih ostvarenja “Gulini dani”

Dodelom nagrada u Kulturno – prosvetni centar Petrovac na Mlavi završen 14. Festival glumačkih ostvarenja “Gulini dani”.

Po odluci žirija, nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu, dobila je CVIJETA JOVANOVIĆ MUČALICA za ulogu u predstavi „LAŽE I PARALAŽE“, pozorišta ,,Stevan Sremac“ iz Crvenke. Nagradu je uručio zamenik predsednika Skupštine opštine Dragan Marinković.

Nagradu za najbolju mušku epizodnu ulogu, dobio je NEBOJŠA MILOSAVLjEVIĆ za ulogu prosjaka u predstavi ČUDO U ŠARGANU, pozorišta „MASUKA“ iz Velike Plane. Nagradu je uručila direktorka KPC-a Milica ilić

Nagrada za najbolju žensku ulogu, na 14. Festivalu glumačkih ostvarenja „Gulini dani” pripala je GORDANI JELIĆ MEŠTAR za ulogu Jelice u predstavi LAŽE I PARALAŽE, pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke. Nagradu je uručio predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić.

Nagrada za najbolju mušku ulogu, 14. Festivala glumačkih ostvarenja ,,Gulini dani”, po odluci žirija, pripala je glumcu DUŠANU JOVIĆU za ulogu Obrada Srećkovića, seljaka, u predstavi SRPSKA DRAMA, Trsteničkog pozorišta. Nagradu je uručila predsednica Skupštine Opštine Petrovac na Mlavi Hristina Đorđević.

U čast nagrađenih glumaca 14. Festivala “Gulini dani” odigrana je predstava “Pluća” Teatra “Madlenijanum” i Agencije “Matador” iz Beograda.

Direktorka Kulturno prosvetnog centra Milica Ilić je glumcima Suzani Lukić i Goranu Jevtiću uručila Plakete Dragoljub Milosavljević Gula, a potom zatvorila Festival zahvalivši se svim pozorištima, iz četiri zemlje, koja su učestvovala na “Gulinim danim”, zaposlenima u Kulturno prosvetnom centru, udruženjima žena, Opštini Petrovac na Mlavi i svima koji su podržali Festival i doprineli da ovaj praznik pozorišta iz godine u godinu raste.

Najveću zahvalnost je izrazila gledaocima, petrovačkoj pozorišnoj publici, koji “igraju glavnu ulogu” i zahvaljujući kojima pozorišna tradicija grada na Mlavi živi duže od 115 godina.