Vesti

Završen Drugi festival glumaca amatera u Kučevu

Komedijom „Sumnjivo lice“ pozorišta iz Velikog Gradišta završen Drugi festival glumaca amatera u Kučevu, u organizaciji Centra za kulturu Dragan Kecman, pod pokroviteljstvom Opštine Kučevo.

Na završnici Festivala tročlani žiri u sastavu: Miodrag Vinkić Lika, Aleksandra Petrović i Sanela Ankić proglasio je najbolje.

Plaketa za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu pripala je Dragani Kostić Milutinović koja je briljirala u predstavi „Iza božijih leđa“ u ulozi Jule (OAP „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića), drugo mesto pripalo je Mariji D. Stefanović (Gradsko pozorište Jagodina), treće Nemanji Radivojeviću (Resava teatar Despotovac)

Za najboljeg glumca veterana proglašena je Marina Milićević (Pozorište „Žanka Stokić“ iz Velikog Gradišta), za najboljeg mladog glumca Tea Pućo (Pozorište Castellum Kostolac), za najbolju epizodnu ulogu Marija Perić (Pozorište „Milivoje Živanović“ Požarevac).

Za mlade nade proglašeni su Goran Stojadinović i Lenka Drndarević (Pozorište „Žanka Stokić“ iz Velikog Gradišta).

Nagrade je uručila direktora Centra za kulturu „Dragan Kecman“ Marija Kocić. U okviru programa Drugog festivala glumaca amatera Kučevo 2024. bilo je ukupno šest predstava teatara iz Malog Crnića, Požarevca, Jagodine, Kostolca, Despotovca i Velikog Gradišta.