Vesti

Otvoreni 33. Dani mlavsko homoljskih pčelara

33. Dani mlavsko homoljskih pčelara izuzetno posećeni ove godine. U Kamenovu su se okupili pčelari, proizvođači pčelarske opreme, ljubitelji meda, proizvoda od meda, ali domaće hrane koju su pripremila udruženja žena ovoga kraja. Svečanom otvaranju manifestacije su prisustvovali predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović, savetnik u Kabinetu ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština Saša Đorđević, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Severne Makedonije Mende Trajkovski, predstavici opština Žagubica i Žabari, opštinsko rukovodstvo predvođeno predsednikom opštine Petrovac na Mlavi Duškom Nedinićem. Među gostima su i prijatelji Društva pčelara Mlava iz S. Makedonije, Bugarske, Republike Srpske i cele Srbije.

Dane Mlavsko homoljskih pčelara je otvorio zamenik predsednika Opštine Bors Gvozdić.

Ovo je najveća i naposećenija manifestacija u opštini zahvaljujući kojoj je Kamenovo postalo poznato čirom Srbije, ali i na celom Balkanu“ rekao je Gvozdić uz čestitke organizacionom odboru na odlično pripremljenoj manifestaciji.

Na manifestaciji Dani mlavsko Homoljskih pčelara, tradicionalno se dodeljuju nagrade zaslužnim pčelarima i građanima, koji su tokom godine doprineli napretku pčelarstva u našoj opštini.

Ovogodišnji dobitnici su: Karlo Šurlan, Saša Jeremić, Hristina Đorđević predsednica SO Petrovac, profesor Mića Bogojević, kao i gost iz Republike Srpske Draško Ivetić

Na svečanom otvaranju dodeljene su i zahvalnice – diplome: Oliveri Pauljeskić predsednici SO Žagubica, Saši Đorđeviću savetniku u Kabinetu ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština, predsedniku Udruženja boraca „Pokret Srce heroja“ iz Kraljeva i Saši Begoviću zameniku predsednika Opštine Žabari.

Svečanost otvaranja su svojom pesmom ulepšala deca OŠ „Bata Bulić“ i SŠ „Mladost“, folklornim nastupom „Petrovački folklorni ansambl“.

Prema proceni organizatora oko 10.000 ljudi poseti Kamenovo u ova dva dana.