Uncategorized

Na 17. Sajmu poljoprivrede u Ranovcu u izboru za NAJ KLIP KUKURUZA prvu nagradu osvojio je Zlatko Germanović iz Starčeva, sa sortom BC hibrida.

U organizaciji Poljoprivredne apoteke „Neško“ u Ranovcu je održan 17. SAJAM POLJOPRIVREDE, koji je i ove godine privukao veliki broj izlagača i poljoprivrednika. Tradicionalno se u okviru sajma birao i NAJ KLIP KUKURUZA, za pobednika je obezbeđena nagrada, vikend za dvoje u Vrnjačkoj Banji. Ovogodišnji pobednik je bio Zlatko Germanović iz Starčeva, sa sortom BC HIBRIDA.

Učešće na sajmu su uzele vodeće kompanije za proizvodnju semenske robe, zaštitu bilja i đubriva sa teritorije Srbije, kao i udruženje žena, proizvođači voćnih rakija, a posetioci su imali priliku da degustiraju i tradicionalno vlaško jelo, žmare.

Po rečima direktora Poljoprivredne apoteke „Neško“, Dragana Brejića, ovogodišnji sajam je jedan od najposećenijih do sada i pored poljoprivrednika iz opštine, sve je veći broj posetilaca iz susednih opština i šire.

Robin Grbinović, predsednik saveta MZ Ranovac istakao je da je ova manifestacija veoma značajna za samo selo, jer je Ranovac naselje gde se najveći broj meštana bavi poljoprivredom, pa je ovo prilika da se razmene iskustva i steknu nova znanja vezana za sve grane poljoprivrede. Otvaranju sajma u Ranovcu prisustvovao je i pomoćnik predsednika opštine Boris Gvozdić, sa kojim će ovo preduzeće raditi na uvođenju novina kada je u pitanju i sam sajam, ali i unapređenje poljoprivrene proizvodnje u opštini.

Od jedne zimske škole za poljoprivrednike, manifestacija u Ranovcu prerasla je u veoma značajan sajam poljoprivrede, koji je svake godine sve posećeniji. Ove godine na sajmu je bilo 30 izlagača sa teritorije Republike Srbije i većina njihovih predstavnika ističe da je ova poljoprivredna manifestacija sve popularnija, kako kod posetilaca, tako i kod izlagača.