Vesti

Naše srce sa prijateljima obeležilo Dan osoba sa autizmom

Udruženje osoba sa invaliditetom „Naše Srce“ iz Petrovca na Mlavi je u nedelju, 2. aprila organizovalo obeležavanje Svetskog dana osoba sa autizmom. Program je otpočeo zajedničkim izvođenjem pesme “Ne rugaj se” učesnika programa i svih gostiju. Ispred Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije prisutne je pozdravila Julijana Stanisavljević.

Ove godine slogan obeležavanja Dana osoba sa autizmom je “Izgradimo inkluzivno društvo za osobe sa autizmom” kako bi se nizom programa podigla svest svih građana o značaju podrške osobama sa autizmom. Program je završen puštanjem plavih balona, a potom i muzičkim programom.

Podršku „Našem Srcu“ i njegovim članovima u ovom programu pružili su: Opština Petrovac na Mlavi, Kulturno prosvetni centar, Direkcija za omladinu i sport, OŠ “Bata Bulić”, Plesni studio “New Stars”, Udruženje “Živimo zajedno” iz Beograda, Udruženje “Ključ” Žabari, Udruženje “Volja za životom” iz Velike Plane, folklorna grupa i Udruženje žena “Stamničanke” kao i mnogobrojni sugrađani na gradskom trgu.