Vesti

TO Petrovac na Mlavi na Sajmu domaćeg turizma “Upoznaj Srbiju” u Beogradu

Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi je 5. i 6. juna 2021. godine u Beogradu, u okviru tržnog centra BIG FASHION, na Sajmu domaćeg turizma pod nazivom “Upoznaj Srbiju” predstavila turističku ponudu opštine.

Pored predstavljanja objekata za smeštaj turista na sajmu su, na tri štanda, promovisani ugostiteljski objekti, lokalna gastronomija, kulturno-zabavne manifestacije, ali i sportsko rekreativni sadržaji.

Jedan štand bio je rezervisan za udruženja žena, Udruženje zena “Ćovdinke” i “Zlatne ruke Kladurova”, kao i “Nanny soap”, proizvođača sapuna i lokalnih suvenira. Na drugom su se predstavili proizvođači meda, Pčelarsko gazdinstvo „Vladić“, „Pčelarstvo Petrović“ i proizvođači vina – „Kuća vina Popović” iz Krvija i „Milanov podrum” iz Lopušnika.

Planinarsko društvo “Gornjak” je za ovu priliku pripremilu prezentaciju planinarskih staza i Via Ferrate Gornjak.

Veliko je interesovanje posetilaca bilo na petrovačkim štandovima za sve sadržaje, najviše za planinarenje i alpinizam, kao i smeštajne objekte u blizini Banje Ždrelo.

Usled neodržavanja februarskog Sajma turizma, zbog epidemiološke situacije, turističke destinacije i atrakcije u Srbiji se sve više promovišu organizovanjem ovakvih događaja. Posetioci su u diretnom kontaktu mogli da se informišu o sadržajima koji su im dostupni na par sati vožnje, kao i da degustiraju lokalne specijalitete.

Sajam je otvorio Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, koji je nakon zvaničnog otvaranja, obišao i štandove Braničevskog okruga.

Organizator Sajma je ,,Carnival Fun Factor-Event Production”, a domaćin Turistička organizacija Vojvodine uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Već narednog vikenda, 12. i 13. juna 2021. ovaj sajam će biti održan u Novom Sadu.