Vesti

Pažljivkova smotra 2023 u Petrovcu na Mlavi

U Domu kulture u Petrovcu na Mlavi danas je održano 1. polufinale za učenike prvih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine u okviru „Pažljivkove smotre“, nacionalnog takmičenja u poznavanju saobraćajnih pravila. Ove godine u takmičenju učesvuju učenici prvog i drugog razreda, dok će se sledeće godine priključiti i predškolci. U svih osam škola u opštini pre nedelju dana prvobitno je održano popunjavanje testova na kome je učestvovalo oko 400 učenika.

Opštinski savet za bezbednost saobraćaja je za učesnike obezbedio zahvalnice, dečja sedišta, kacige, a za nastavnike knjige, u znak zahvalnosti za učešće na smotri. Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije sprovodi niz preventivno – edukativnih aktivnosti kako bi broj poginule dece bio sveden na nulu, a takmičenje Pažljivkova smotra je samo jedan vid obrazovanja najmlađih, kada je u pitanju bezbednost saobraćaja.

Organizatori „Pažljivkove smotre“ u Petrovcu na Mlavi su Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Savet za bezbednost saobraćaja opštine Petrovac na Mlavi.

Sutra će se takođe u Domu kulture takmičiti učenici drugih razreda sa područja opštine.